Un nou PARC de DISTRACȚII în București. Când se deschide

Un nou parc de distracții se va deschide în București. Acesta a fost construit în parcul Tei din Sectorul 2.

PARC DE DISTRACŢII BUCUREŞTI. Vizitatorii se vor putea delecta într-un tur cu roata mare ce oferă o privelişte panoramică asupra Bucureştiului de la peste 60 de metri înălţime, dar şi roller coaster-ul ce va fi atracţia celor mici.

"Cel mai mare şi modern parc de distracţii din Bucureşti va fi inaugurat într-un cadru festiv de Primarul Toader Mugur Mihai şi de Dan Nicula, Președintele Agenției pentru Dezvoltare Regională București Ilfov, sâmbătă, 25 iunie a.c. la ora 11.00. Proiectul este cofinanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional 2007 2013, axa prioritară 5, Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, domeniul major de intervenție Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice", informează Primăria Sectorului 2 într-un comunicat.

Vedeta noului parc de distracţii Tei-Plumbuita va fi un roller coaster, denumit "balaurul cu şapte capete", de unde bucureştenii vor avea ocazia să experimenteze senzaţii tari de la o înălţime de până la 15 metri.

Roller coaster-ul are ca temă balaurul cu şapte capete şi este decorat ca atare cu panouri decorative şi butaforii care să susţină această poveste. Traseul pe care se ajunge la acest obiectiv este similar unei aventuri din poveşti, unde eroul are de parcurs un drum anevoios înainte de a ajunge la destinaţie. Casa Groazei are ca temă tărâmul celălalt, atât în ceea ce priveşte decoraţia cât şin traseul interior al construcţiei. Ideea principală este un tărâm altfel care să conţină o mulţime de fiinţe fantastice şi decoraţii surprinzătoare care să sperie călătorul", se menţionează în proiectul de amenajare a parcului Tei-Plumbuita dezvoltat de Primăria Sectorului 2.

În partea dreaptă a parcului, pe malul lacului, a fost amplasată o roată mică (cu înălţimea de 16 metri) denumită "Merele de aur" şi o roată mare "Pasărea Măiastră" care urcă până la 63 de metri înălţime oferind o privelişte de ansamblu asupra tuturor zonelor de poveste: "Tărâmul lui Verde Împărat", "Pădurea de Aramă", "Şapte mări şi şapte ţări" şi "Pădurea de Argint".

Tot aici, pentru cei mici a fost amenajată o Casă a groazei din "tărâmul celălalt", cu trenuleţ interior şi alte şase vehicule care să amintească de locomotiva cu două vagoane, supranumită o "minune a tehnicii mondiale" care oferea o privelişte superbă de pe malul lacului Tei între anii 1950-1970, astăzi linia de tramvai care leagă Tei-ul de Pipera.

PARC DE DISTRACŢII BUCUREŞTI. De asemenea, maşinuţele se găsesc la intrarea de pe strada Petricani şi au ca temă Făt-Frumos şi tărâmul fermecat. Acestea sunt inscripţionate şi decorate diferit astfel încât să devină personaje de poveste: balaurul, zmeul, gheonoiaia, uriaşul, căpcăunul, Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana. Acestea sunt însoţite de panouri tematice perimetrale care surprind vitejiile feţilor frumoşi din basme.

Proiectul de modernizare a Parcului Tei-Plumbuita a primit acceptul pentru finanţare cu fonduri europene în toamna anului 2014, valoarea totală a proiectului fiind în sumă de 14,3 milioane euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel