Un nou moștenitor în Kuweit. Cine este misteriosul șeic

A fost numit noul prinț moștenitor al Kuweitului. Emirul Șeic Nawaf al-Ahmad al-Sabah a făcut anunțul.

Noul conducător al Kuweitului, Emirul Șeic Nawaf al-Ahmad al-Sabah, l-a numit miercuri pe șeicul Meshaal al-Ahmad al-Jaber al-Sabah, în prezent șef adjunct al Gărzii Naționale, ca prinț moștenitor al micului stat din Golf. Selecția șeicului Meshaal, care trebuie aprobată de parlamentul statului arab, „a fost binecuvântată de familia Al-Sabah”, a spus agenția de știri de stat KUNA.

Anterior, doi membri ai familiei guvernante din Kuweit au postat mesaje pe Twitter prin care promiteau loialitate față de șeicul Meshaal, în calitate de prinț moștenitor. Șeicul Nawaf și-a asumat puterea după moartea fratelui său, șeicul Sabah al-Ahmad, săptămâna trecută, într-un moment de tensiune în regiune între Arabia Saudită și Iran, iar guvernul încearcă să susțină finanțele tensionate de prețurile scăzute ale petrolului și de pandemia COVID-19.

Cine este șeicul Meshaal?

Născut în 1940, șeicul Meshaal este fratele mai mic al regretatului emir care a murit săptămâna trecută. A fost adjunct al șefului Gărzii Naționale din 2004. Președintele parlamentului țării a declarat că dacă emirul anunță un prinț moștenitor miercuri, atunci parlamentarii ar vota alegerea lui joi, ultima zi de mandat a actualului legislativ, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel