Un nou masacru în Ucraina. Groapă comună la Buzova, lângă Kiev

Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels

O groapă comună cu zeci de ucraineni uciși a fost descoperită în Buzova, un sat în apropiere de Kiev, a anunțat un oficial local, citat de Reuters.

Șeful comunității Dmytrivka, care include Buzova, Taras Didych, a spus pentru televiziunea ucraineană că trupurile au fost găsite într-un șanț în apropierea unei benzinării.

Nu a fost anunțat încă un număr al morților.

„Acum ne întoarcem la viață, dar în timpul ocupației am avut <punctele fierbinți>, mulți civili au murit", a declarat Didych.

Numărul tot mai mare de victime civile a declanșat un nou val de condamnări internaționale față de Rusia, în special din cauza sutelor de morți din orașul Bucea, la nord-vest de Kiev, care până săptămâna trecută a fost ocupat de forțele rusești, scrie Mediafax.

Zelenski, interviu în ziarul german Bild: Da, simt ură faţă de Rusia! Nu mai pot să plâng...

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a declarat în presa germană că urăşte Rusia şi soldaţii ruşi, dar şi că un şef de guvern din UE i-a cerut dovezi că masacrul de la Bucea nu este o înscenare. 

"Nu mai pot să plâng”, spune Zelenski întrebat dacă președintele ucrainean mai plânge după masacrul de la Kramatorsk şi după cel de la Bucha, unde au murit sute de ucraineni.

"Da, simt ură faţă de Rusia"

"Da, simt ură față de Rusia, față de soldații ruși. Când văd aceste imagini în fața ochilor mei. Copii uciși fără picioare, fără brațe. Este o ranchiună, este groaznic.. Mă gândesc la părinţii copiilor morţi. Nu vor putea trăi niciodată momente precum absolvirea, nunta, cu copiii lor. Ce se întâmplă în aceste sate din sud, cum ar fi lângă Kherson, Zaporizhia și în est - nu știm. Multe orașe au fost pur și simplu complet distruse. Fără case, fără oameni - nu știu ce vom găsi acolo", a mai declarat Zelenski pentru Bild. 

Un şef de guvern din UE a cerut dovezi că masacrul de la Bucea nu e înscenat

Volodimir Zelenski a declarat că cel mai rău lucru auzit în ultima perioadă a venit chiar de la un şef de guvern din Uniunea Europeană, care a cerut dovezi că masacrul de la Bucea nu este înscenat. 

"Arată-ne dovezi că nu a fost pus în scenă”, i-ar fi spus demnitarul lui Zelenski. Preşedintele Ucrainei nu a vrut să spună despre cine este vorba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel