Un nou cutremur puternic în largul coastei de nord-est a Japoniei

seism
seism

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,1, s-a produs joi dimineaţa în largul coastei de nord-est a Japoniei, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS), dar Centrul de alertă tsunami pentru Pacific nu a emis nicio alertă.

Cutremurul a fost înregistrat joi, la ora locală 5.57 (miercuri, 22.57, ora României), la o adâncime de doar 11,2 kilometri, la 190 de kilometri est de oraşul Morioka (Insula Honshu).  Nu au existat informaţii privind eventuale pagube sau victime.

Peste 400 de replici, cu magnitudinea de cel puţin 5, au fost înregistrate de la cutremurul cu magnitudinea 9 care a afectat Japonia la 11 martie, provocând un tsunami uriaş şi o catastrofă la centrala nucleară Fukushima. Potrivit experţilor, clădirile centralei, deja afectate, ar putea suferi noi pagube, în caz de cutremure puternice şi repetate.

Cutremurul de la 11 martie şi valul uriaş care i-a urmat au devastat coastele de la Pacific din nord-estul arhipelagului şi s-au soldat cu 28.000 de morţi şi dispăruţi şi pagube colosale.  Autorităţile japoneze au modificat marţi nivelul gravităţii accidentului de la 5 la 7, gradul maxim pe scara internaţională a evenimentelor nucleare (INES), care corespunde catastrofei de la Cernobîl, din 1986.

Autorităţile au anunţat, totodată, că emisiile radioactive de la Fukushima Daiichi (numărul 1), nu au ucis, până în prezent, nicio persoană şi reprezintă doar 10 la sută din nivelul celor de la reactorul ucrainean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel