Un nou cutremur puternic în Italia!

Basilica din Norcia, distrusă după cutremurul de duminică
Basilica din Norcia, distrusă după cutremurul de duminică

Un nou cutremur devastator a lovit Italia. Acesta s-a produs în centrul țării și, din primele estimări, se pare a avut o magnitudine de 7.1 grade pe scara Richter.

UPDATE: Nu mai puțin de 28 de cutremure s-au produs în zonă după seismul de 6.6 grade. Dintre acestea trei au avut peste 4.5 grade. Mai exact, 4.6, 4.8 și 4.7. Restul cutremurelor au avut între 3.1 și 4.1 grade.

UPDATE: Un alt oraș afectat de seism este Rieti, unde există zeci de răniți. Până acum nu a fost raportat niciun deces.

UPDATE: Trei oameni au fost scoși în viață de sub dărămături în localitatea Tolentina, afecată și ea de cutremurul de duminică dmineață.

UPDATE: Norcia nu a fost singura localitate afectată. Mai multe clădiri s-au prăbușit și Ussita și Arquata del Tronto.

UPDATE: MAE face apel la românii din Italia aflaţi în dificultate să contacteze numerele de urgenţă ale misiunilor diplomatice.

MAE a transmis, duminică, un mesaj în urma cutremurului care a afectat Italia, făcând apel la cetăţenii români care s-ar afla în dificultate să contacteze misiunile diplomatice din zonă la numerele de urgenţă, precum şi autorităţile locale italiene.

„În dimineaţa zilei de 30 octombrie 2016 a avut loc un cutremur de mare intensitate (6.1) în zona centrală a Italiei (Epicentru zona Norcia, Regiunea Umbria). Dacă există cazuri de cetăţeni români aflaţi în dificultate, nu ezitaţi să apelaţi la numerele de Urgenţă ale misiunilor diplomatice, Ambasadei României la Roma +39 345 1473935 (Lazio, Umbria, Abruzzo) şi Consulatului General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche, Emilia-Romagna şi Toscana)", anunţă MAE.

Ministerul le transmite cetăţenilor să contacteze în paralel şi autorităţile locale din Italia şi Protecţia Civilă la numărul special 800 840 840.

UPDATE: Zonele afectate de cutremurul de duminică, 30 octombrie, erau deja părăsite din cauza celorlalte două cutremure care au lovit miercuri.

UPDATE: Cutremurul de peste 6 grade a produs pagube. Pe internet au fost postate imagini cu basilica din centrul comunei Norcia. Clădirea s-a prbușit.

UPDATE: Un nou cutremur s-a produs, tot în centrul Italiei, în urmă cu 12 minute. Cutremurul a avut, potrivit primelor estimări magnitudinea de 4.8 grade. Cumtremurul s-a produs la ora locală 8 și 13 minute.

UPDATE: Potrivit United States Geological Survey, seismul ar fi avut 6.6 grade și s-a produs la o adâncime de 10 km, în Perugia, la șase kilometri nord de comuna Norcia. Seismul a avut loc la ora 6:40.

Până la momentul redactării acestui text nu au fost raportate pagube sau victime.

Cutremurul vine la doar câteva zile după alte două seisme puternice care au produs pagube.

Cutremurul a fost resimțit și la Roma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel