UPDATE. Magnitutdinea seismului, revizuită / România, lovită de un nou cutremur, în urmă cu puțin timp

Ema Apostu / 06 sep 2019 / 09:31 Salveaza PDF Comentarii

Un nou cutremur s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:55, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

UPDATE: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a revizuit în creştere la 3,3 grade pe Richter magnitudinea cutremurului care s-a produs vineri dimineaţa, la ora locală 8:55, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

De asemenea, a fost revizuită şi adâncimea la care acesta s-a produs, la 128 de kilometri, de la 150 de kilometri, dar şi distanţele faţă de oraşele în care s-a resimţit, precum şi unele localităţi, astfel: Nehoiu (23 km), Covasna (46 km), Întorsura Buzăului (52 km), Mizil (53 km) şi Buzău (53 km).

____________________________________________________________________________________________

Un nou cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter s-a produs vineri dimineaţa, la ora locală 8:55, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, după unul similar care a avut loc în urmă cu aproximativ cinci ore şi jumătate, dar în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 150 de kilometri şi s-a resimţit în apropierea oraşelor: Nehoiu (32 km), Covasna (41 km), Întorsura Buzăului (52 km), Târgu Secuiesc (53 km) şi Slănic-Moldova (57 km). Seismologii ar putea revizui magnitudinea acestui cutremur în condiţiile în care acesta a fost localizat automat. De la începutul lunii septembrie şi până în prezent, în România au avut loc cinci seisme, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,5.

Cutremurul cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter a avut loc marţi, 3 septembrie în zona seismică Vrancea, dar în judeţul Buzău, fiind însă cel mai mare seism produs anul acesta în ţara noastră. În 2018, în data de 28 octombrie, a avut loc un seism de 5,8 pe Richter în judeţul Buzău, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27