UPDATE 2 Nou atac terorist la periferia Parisului. Atacatorul, neutralizat

O persoană ucisă şi alte două grav rănite într-un atac cu cuţit la periferia Parisului.

O persoană a fost ucisă şi alte două au fost grav rănite într-un atac cu cuţit la Trappes, la periferia Parisului, a declarat joi o sursă din cadrul poliţiei, relatează Reuters.

Atacatorul s-a baricadat într-un pavilion, iar forţe din cadrul Raid au intervenit. Bărbatul a fost 'neutralizat' de poliţie, a spus sursa citată, fără a oferi alte detalii.

UPDATE 2

Organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul cu cuţit comis joi în oraşul Trappes, o suburbie a Parisului, soldat cu doi morţi şi un rănit grav, afirmând că unul dintre membrii săi a comis atacul, însă nu a furnizat nicio dovadă în acest sens, relatează Reuters şi AFP.

Într-un comunicat postat de agenţia sa de propagandă Amaq, gruparea jihadistă a afirmat că atacatorul 'este un luptător al Statului Islamic'. Autorităţile franceze au anunţat că două persoane au fost ucise şi o alta a fost rănită grav în atacul de la Trappes. Potrivit unei surse din Ministerul de Interne francez, cele două persoane ucise sunt mama şi sora atacatorului. Autorul atacului a fost împuşcat mortal de poliţie. 'Operaţiunea poliţiei s-a încheiat... persoana a fost neutralizată şi este moartă', a anunţat prefectura locală pe Twitter.

UPDATE 1

Postul de televiziune BFM TV a afirmat că bărbatul a strigat 'Allahu akbar', însă poliţia nu a putut confirma această informaţie şi încearcă să determine dacă acest atac a avut caracter terorist. 'Motivul atacului nu este cunoscut şi au loc cercetări', a spus sursa citată.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei antiteroriste, circa 50 de persoane care au trecut prin 'filiera Trappes' au plecat să lupte în Irak şi Siria. Guvernul a plasat acest oraş de 30.000 de locuitori de la periferia Parisului pe o listă cu 30 de zone care necesită mijloace şi personal suplimentar ale poliţiei.

Vezi și: Cristian Bușoi, atac la decizia Gabrielei Firea privind preschimbare a autorizaţiilor de taxi



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel