Un nou atac sinucigaș la Kabul. Sunt cel puțin nouă morți

Patru militari români răniți în Afganistan. Care este starea lor
Patru militari români răniți în Afganistan. Care este starea lor

Cel puțin nouă persoane au murit și alte șase au fost rănite vineri după explozia unei mașini capcană în capitala Afganistanului, Kabul, potrivit Reuters, transmite Mediafax. 

Potrivit primelor informații, atacul a vizat un convoi al forțelor internaționale. Incidentul a avut loc la doar o zi după un atac sinucigaș care a avut loc în apropierea Universității Naționale de Apărare Marshal Fahim din Kabul.

„A fost un atac sinucigaș care a vizat cetățeni străini”, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate afgane. Potrivit aceleiași surse, patru cetățeni afgani ar fi decedat în urma exploziei, dar există și cetățeni străini printre victime.

Explozia a avut loc în estul capitalei afgane. Atacul a fost ulterior revendicat de către talibani. Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că atacul a vizat un convoi al forțelor străine din Afganistan, iar în urma exploziei au murit zece persoane. Un purtător de cuvânt al forțelor americane din Afganistan a anunțat că în urma atacului patru militari au suferit răni ușoare, însă nu a oferit informații suplimentare.

Atacul revendicat de talibani are loc în timp ce reprezentanți ai acestora și ai Guvernului de la Kabul discută la Moscova despre un eventual acord pentru încheierea războiului din Afganistan.

Vezi și: Atentat sinucigaș la Universitatea Marshal Fahim din Kabul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel