Nou atac cu armă albă în Germania, la 3 zile după ce un bărbat cu probleme psihice a înjunghiat mortal trei femei

Un nou atac cu armă albă în Germania, la 3 zile după ce un bărbat cu probleme psihice a înjunghiat mortal trei femei
Un nou atac cu armă albă în Germania, la 3 zile după ce un bărbat cu probleme psihice a înjunghiat mortal trei femei

Două persoane au fost înjunghiate luni cu un cuţit în oraşul german Erfurt de către un bărbat care a reuşit să fugă de la locul faptei, a indicat poliţia locală, citată de AFP. 

 

Cei doi trecători, în vârstă de 45 şi de 68 de ani, au fost spitalizaţi, iar viaţa lor nu este în pericol, a precizat poliţia acestui oraş din Turingia (centru). Atacatorul, un tânăr blond, între 20 şi 30 de ani, cu o cicatrice pe faţă, a reuşit să scape şi este căutat intens încă de luni dimineaţă de către forţele de ordine pentru a-l captura.

Acest atac intervine la trei zile după ce un somalez de 25 de ani, care suferea de probleme psihice, a înjunghiat mortal trei femei vineri în plinul centrul oraşului bavarez Würzburg, înainte de a fi arestat. În acest caz, anchetatorii încearcă să stabilească dacă atacul, comis cu o 'brutalitate incredibilă', potrivit unui ales local, a fost motivat de radicalizarea islamică a somalezului sau a fost cauzat de tulburările psihice de care suferă.

Poliţia din oraşul german Wuerzburg a anunţat vineri seară arestarea unui suspect, după o operaţiune majoră în care părţi ale oraşului au fost închise circulaţiei, transmite Reuters.

Agresorul ar fi strigat, potrivit unui martor, 'Allah Ahkbar', dar această informaţie nu a putut fi confirmată.El fusese internat recent într-un spital psihiatric după ce 'se făcuse remarcat' printr-un comportament violent în ultimele săptămâni, a indicat presei ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann. 'Ancheta poliţiei va trebui să stabilească dacă avem de a face cu un act legat de islamism sau de starea psihică a agresorului', a adăugat el.

Bărbatul, sosit ca migrant în 2015 în Germania şi care locuia din acel la Würzburg, a acţionat în orice caz cu o 'extremă brutalitate', comiţând acest măcel în plin centrul oraşului, în magazine şi o agenţie bancară, a spus ministrul. El a precizat că pronosticul vital al unor răniţi este încă angajat. 'Ne rugăm pentru ei', a adăugat Herrmann.

Ministrul a adus un omagiu trecătorilor care l-au urmărit pe agresor, înarmaţi cu scaune luate de pe terase ale cafenelelor şi cu bastoane, pentru 'a-l opri', aşa cum s-a văzut în mai multe înregistrări video postate pe reţele de social media. O înregistrare video îl arată pe agresor la pământ, încătuşat de poliţie, având în jur o mulţime de persoane mânioase, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel