Un nou aeroport gigant, aproape finalizat la Beijing

Companii aeriene chineze au efectuat primele zboruri de încercare cu avioane comerciale pe noul aeroport din Beijing, care se va deschide în acest an şi care ar urma să devină unul din cele mai frecventate din lume, relatează AFP.

Aeroportul, situat în sudul capitalei Chinei şi conceput de cabinetul celebrului arhitect Zaha Hadid, decedat în 2016, va necesita în total 200.000 de tone de oţel. Lucrările de construcţie sunt aproape gata.

Un Airbus A380 al companiei China Southern a fost primul avion care a aterizat luni, urmat de un A350 al China Eastern şi de două Boeing-uri, unul al Air China şi altul al transportatorului regional Xiamen Airlines, a precizat postul de televiziune CCTV.

Zborurile de test au permis verificare procedurilor de zbor, echipamentele de navigaţie, condiţiile meteo, pistele şi sistemul de semnalizare al aeroportului, conform aceleiaşi surse. Un test complet este prevăzut pentru 9 august.

Având ca scop reducerea presiunii de pe aeroportul internaţional din Beijing care se apropie de suprasaturaţie, noul aeroport va deveni operaţional până la 30 septembrie, în ajunul celei de-a 70-a aniversări de la fondarea regimului comunist.

Acest "aeroport internaţional de la Daxing" ar urma să funcţioneze la capacitate maximă în 2025. El va dispune atunci de opt piste şi va fi capabil să primească 72 de milioane de pasageri pe an. 

Vezi și: Cât a pierdut Boeing după evenimentul din Etiopia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel