Un nor de lăcuste amenință Africa. Mărimea acestuia, cât o țară din Europa

Invazia de lăcuste din Somalia a fost declarată "urgenţă naţională".

Invazia de lăcuste care afectează Cornul Africii a fost declarată "urgenţă naţională" în Somalia, unde aceste insecte devastează sursele de hrană în una dintre cele mai sărace şi mai vulnerabile regiuni ale lumii, a anunţat duminică Ministerul Agriculturii din Somalia, relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Ministerul Agriculturii (...) declară urgenţă naţională din cauza creşterii actuale a numărului de lăcuste, care constituie o ameninţare majoră pentru situaţia fragilă a securităţii alimentare din Somalia", a afirmat ministerul într-un comunicat.

Somalia este prima ţară din regiune care s-a mobilizat la nivel naţional pentru a lupta împotriva roiurilor gigantice de lăcuste, a căror apariţie este, potrivit experţilor, legată de variaţiile climatice extreme. Oficialitățile au anunțat că este cea mai gravă invazie de lăcuste din ultimii 70 de ani.

Roiul uriaș

Roiuri de câteva miliarde de lăcuste au devastat de câteva săptămâni zone întinse din Africa de Est, ca urmare a unor variaţii climatice extreme ce s-ar putea dovedi catastrofale pentru o regiune deja lovită de secetă şi inundaţii.

"Sursele de hrană pentru oameni şi animale sunt ameninţate", a adăugat Ministerul Agriculturii, în condiţiile în care roiurile de lăcuste consumă cantităţi uriaşe de culturi şi furaje.

Roiuri uriaşe de lăcuste flămânde s-au răspândit din Etiopia şi Somalia până în Kenya. Agenţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a estimat la sfârşitul lui ianuarie că un singur roi ar putea acoperi o suprafaţă de 2.400 de km2, cât suprafaţa Luxemburgului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel