Un mort și șase răniți în atentatul de la Toulouse

Cel puțin o persoană a fost ucisă și alți șase răniți într-un atac armat în orașul francez Toulouse, raportează mass-media locală.

Atentatul a avut loc în piața Abbal din Toulouse în jurul orei 21:00, când mai mulți agresori care mergeau pe motocicletă au deschis focul asupra unei mulțimi înainte de a fugi de la fața locului. Două persoane se află în stare critică. Poliția a evacuat zona și a deschis o investigație. Ancheta este condusă de Serviciul Regional al Poliției Judiciare (SRPJ) din Toulouse. 

Un martor a filmat momentul atacului, permițând autorităților să confirme că atacatorii au părăsit scena pe bicicletă, potrivit raportului realizat de France 3. Autoritățile consideră că motivația potențială a atacuui ar putea fi una criminală și lipsită de intenție teroristă. Victima decedată era cunoscută polițiștilor și a fost suspectă într-un alt caz de crimă anul trecut, potrivit France Info.

Starea de urgență eliminată  

Împușcăturile din Toulouse au avut loc la doar câteva ore după ce președintele francez Emmanuel Macron a declarat că va ridica starea de urgență în Franța până la sfârșitul anului. "Voi restabili libertățile poporului francez prin ridicarea stării de urgență în această toamnă, deoarece aceste libertăți sunt condiția prealabilă a existenței unei democrații puternice", a declarat Macron, stabilind ordinea de zi la o sesiune comună a parlamentului, conform AFP. Starea de urgență a fost introdusă în Franța ca urmare a atacurilor de la Paris din noiembrie 2015, care au dus la uciderea a peste 130 de persoane și de atunci a fost extinsă de cinci ori, informează RT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel