Un minor din Mureș a ucis un om după ce a abandonat școala pentru că „banii sunt mai importanți”

Un tânăr de 17 ani și jumătate a primit sentința finală de la Curtea de Apel Târgu Mureș pentru tâlhărie urmată de moartea victimei. Individul a comis crima după ce a abandonat școala. 

Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât ca un tânăr de 17 ani şi jumătate, trimis în judecată pentru tâlhărie urmată de moartea victimei, să petreacă trei ani şi patru luni de internare într-un centru de detenţie.

În seara de 18 ianuarie 2020, minorul a intrat în casă peste un bărbat de 84 de ani, l-a tâlhărit și i-a furat 730 de lei. Vârstnicul a decedat ulterior. Pare-se că, în seara faptei, minorul, rămas fără bani, a plecat de la „păcănele” și s-a dus să-l jefuiască pe bărbat. Observase la un magazin că „are mulți bani la el”.

Raportul evaluării Serviciului de Probațiune a arătat că tânărul a fost părăsit de mamă și a ajuns într-un centrul de plasament. A abandonat școala după clasa a VIII-a pentru că „banii sunt mai importanţi decât educaţia” și a fost angajat la o brutărie, la împachetarea produselor, potrivit Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel