Un ministru reacționează după decizia brutală a Pro TV

Ionuț Vulpescu, vicepreședinte PSD și ministru al Culturii în Guvernul Ponta, a avut un punct de vedere după ce Pro TV a decis să renunțe la emisiunea "Omul care aduce cartea".

"Ne-am bucurat că am avut rezistența prin cultură. Am crezut că, odată liberi, cultura va primi atenția cuvenită într-o societate care se reconstruia, se integra într-o lume care strălucea prin forța culturii sale, lume pe care o invidiam. Uitasem un lucru esențial: că dacă în comunism cultura avea un dușman redutabil, cenzura, în noua lume avea un dușman și mai periculos: goana după rating a presei, scrisă sau audiovizuală. Și așa se face că, după o scurtă perioadă de glorie a emisiunilor culturale, lucrurile au intrat în noul normal", a scris social-democratul pe Facebook.

"Acum aflăm că, după modelul TVR, și PRO TV se "rentabilizează". Oricâte explicații ni s-ar da (și oricâtă eleganță ar pune Dan C. Mihăilescu în despărțirea de o emisiune), nu pot să nu mă întreb: oare cei care au luat decizia nu au aflat nici până acum că, departe de a se rentabiliza după eliminarea culturii, TVR și-a pierdut orice urmă de identitate și s-a înglodat în datorii? Oare nu au aflat că salvarea audiovizualului e în sus, în recâștigarea calității și a demnității, nu în jos, în mlaștina divertismentului deteriorat? E drept, speranța moare ultima. Dar cu directa noastră contribuție. La fel și cultura din audiovizual: ne este dușman, nu se știe de ce, și-o ucidem cu plăcerea sadică a copilului care secționează o râmă...", a mai notat vicepreședintele PSD. Întreaga postare o găsiți AICI.

Dan C. Mihăilescu a anunţat "decesul" emisiunii "Omul care aduce cartea", precizând că nu are niciun "motiv de ranchiună" şi că i se pare justificată decizia conducerii Pro TV de a opri difuzarea unei producţii care nu aduce niciun beneficiu financiar postului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel