Un militar american, inculpat pentru trădare. A încercat să furnizeze ISIS consiliere militară tactică

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Un militar american a fost inculpat pentru complicitate la un presupus atac asupra unor obiective importante din New York.

Un militar american a fost inculpat pentru complicitate la presupuse pregătiri ale Statului Islamic (ISIS) pentru un atac asupra unor obiective importante din New York, transmite Agerpres. Printre obiectivele vizate ar fi fost inclusiv muzeul în memoria atentatelor de la 11 septembrie 2001, informează dpa.

Cole Bridges, în vârstă de 20 de ani, a discutat prin internet despre atacuri, începând din octombrie anul trecut, cu un angajat al FBI (Biroul Federal de Investigaţii al SUA) sub acoperire, care se dădea drept membru al grupării teroriste Statul Islamic.

"Consiliere militară tactică pentru ISIS"



Bridges, fruntaş în Divizia a 3-a de Infanterie cu baza la Fort Stewart, în statul Georgia, "şi-a trădat jurământul depus de a apăra Statele Unite, încercând să furnizeze ISIS consiliere militară tactică pentru a atrage în ambuscadă şi a ucide camarazi din armată", a susţinut procurorul SUA Audrey Strauss din districtul newyorkez Manhattan. Ea a adăugat că "militarii noştri îşi riscă viaţa pentru ţară, dar nu ar trebui să se confrunte niciodată cu un astfel de pericol din partea unuia de-al lor".

Concret, militarul s-a oferit să pună la dispoziţia presupusului conspirator, care lucra pentru FBI, materiale de instrucţie ale armatei. El s-a filmat cu echipament antiglonţ, în faţa unui steag al Statului Islamic, afirmă procuratura. În dialogurile online, Bridges a propus de asemenea să asigure "instruire şi îndrumare" şi a propus mai multe ţinte, inclusiv memorialul pentru 11 septembrie. De asemenea, i-a dat celui care se dădea drept "luptător" islamist indicii despre manevrele militare ale SUA şi sfaturi despre cel mai bun mod de a întări o tabără teroristă din Orientul Mijlociu.

Ar putea fi condamnat la 40 de ani de închisoare


Dacă se va stabili că este vinovat, Bridges ar putea fi condamnat la 40 de ani de închisoare pentru tentativa de a sprijini material ISIS şi tentativă de omor împotriva unor militari americani.

William Sweney Jr, director adjunct al FBI, a rezumat cazul arătând că "Bridges, soldat în armata SUA, şi-a trădat ţara şi unitatea când a conspirat cu cineva despre care credea că este simpatizant al ISIS, pentru a ajuta ISIS să atace şi să ucidă soldaţi americani în Orientul Mijlociu. Din fericire, persoana cu care a comunicat era angajată a FBI şi am reuşit să împiedicăm ca intenţiile lui nocive să dea rezultate. Bridges ar fi putut alege o viaţă de serviciu onorabil, dar a renunţat la ea, înlocuind-o cu posibilitatea unei condamnări la închisoare pe termen lung". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel