Un miliardar şi trei cetăţeni obişnuiţi, pe orbita Pământului în Inspiration4

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Capsula Inspiration4, al cărei echipaj este format din trei cetăţeni obişnuiţi şi un miliardar, a ajuns pe orbita planetei, unde va petrece trei zile. 

Aceasta este o misiune mai ambiţioasă şi mai plină de riscuri decât cele efectuate de miliardarii Richard Branson şi Jeff Bezos, din iulie.

Comandantul zborului este Jared Isaacman, un pilot experimentat şi fondatorul unei companii de procesare a plăţilor. Hayley Arceneaux, în vârstă de 29 de ani, este asistentă medicală şi supravieţuitoare a cancerului osos, și a fost desemnată pentru acest zbor pentru că reprezintă speranţa. Christopher Sembroski este un veteran al US Air Force și lucreaază ca inginer spațial la Lockheed Martin. A patra membră a echipajului este Sian Proctor, profesor de geologie şi artist.

Misiunea este o etapă importantă pe piața turismului spațial, după un deceniu de pauză, scrie Mediafax.

Vizite private pe ISS

După această misiune vor avea loc două vizite private pe Stația Spațială Internațională (ISS) - una în octombrie, cu un regizor rus de film și o actriță, și o a doua în perioada Anului Nou.

Echipajul Inspiration4 a avut șase luni de instruire intensivă, dar sistemele informatice de la bord vor fi supravegheate de echipele SpaceX de la sol.

Chiar dacă nu au o destinație anume, cei patru vor efectua experimente științifice. Unii comentatori și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul asupra climatului terestru al zborurilor spațiale ca acesta.

Racheta Falcon-9 a SpaceX folosește drept combustibil kerosen foarte rafinat, care produce dioxid de carbon (CO₂), împreună cu oxizi de azot, care contribuie, de asemenea, la încălzirea globală. Emisiile de la lansările de rachete rămân mici în comparație cu cele ale industriei aviatice, dar se preconizează că vor crește.

Statutul de astronaut, modificat 

La scurt timp după ce Richard Branson și Jeff Bezos au zburat până unde începe cosmosul și au primit la întoarcere insigna cu aripi stilizate ce se acordă tuturor celor care ajung în spațiu, Guvernul Statelor Unite a modificat definiția statutului de „astronaut”, relatează BBC. Noile reguli ale Administrației Federale a Aviației (FAA) prevăd că aspiranții la statutul de astronaut trebuie să facă parte din echipajul de zbor și să contribuie la siguranța zborului spațial. Pentru a fi considerați astronauți, cei care merg în spațiu trebuie să ajungă la 80 km deasupra suprafeței Pământului, lucru pe care atât Jeff Bezos, cât și Richard Branson l-au realizat. Dar dincolo de altitudine, agenția americană spune acum că viitorii astronauți trebuie, de asemenea, să fi „demonstrat activități în timpul zborului care au fost esențiale pentru siguranța publică sau au contribuit la siguranța zborurilor spațiale umane”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel