Un medic palestinian a fost ucis în intervenția forțelor israeliene

Eduard Pascu / 27 Martie 2019 / 22:31 Salveaza PDF Comentarii
cisiordania
cisiordania

Ministerul Sănătății din Palestina a transmis că un medic a fost ucis în intervenția brutală a forțelor israeliene într-o tabără de refugiați, transmite The Guardian. 

Soldații israelieni au împușcat un medic palestinian adolescent în Orientul Mijlociu. Sajid Muzher, de 17 ani, a fost ucis în lagărul de refugiați Dheisheh de lângă Betleem, a afirmat ministerul Sănătății într-o declarație. În dimineața zilei de miercuri, trupele israeliene au intrat în zonă, lucru care a dus la o confruntare cu rezidenții care au aruncat cu pietre. Militarii au ripostat. Echipele medicale s-au grăbit să furnizeze primul ajutor.

Muzher a lucrat pentru Societatea de Ajutor Medical Palestinian, care mai târziu a spus că a fost împușcat în timp ce încerca să trateze unul dintre cei răniți loviți de militarii israelieni. El a murit în spital din cauza rănilor și a fost îngropat miercuri după-amiază.

Ahmed Gharib, de 23 de ani, un alt medic, a declarat că a intervenit alături de Muzher când acesta a fost lovit. "A fost exact la ora 6:00", a spus el. "Eram echipați cu veste medicale portocalii, strălucitoare. Aveam în buzunarele vestei, la vedere, bandaje. Se vedea că suntem medici", a spus el.

"Au existat ciocniri. Oamenii aruncau pietre și patru au fost răniți. El fugit pentru a ajuta pe cineva și a fost împușcat", a spus Ahmed Gharib. "Am fost chiar în spatele lui. Credeam că a fost lovit în picior. Dar nu. Era sânge de la abdomenul lui."

Armata israeliană a afirmat într-o declarație că a fost o "revoltă violentă" în timpul unei operațiuni. "Zeci de rebelii au aruncat pietre și sticle incendiare asupra trupelor, care au răspuns cu mijloace de dispersie a revoltelor", a spus el. "A fost primit un raport privind un palestinian rănit", a mai spus reprezentantul al armatei.

Vezi și: Palestinian împușcat de soldații israelieni. Tensiuni uriașe în Cisiordania


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23