Un mare actor, contestat de revoluționari: "Este un impostor"

Scandal mare pe indemnizaţiile pentru revoluţionari. La 25 de ani de la Revoluţie, Guvernul a mai emis o ordonanță de urgență pentru a "răsplăti" pe cei care pretind că au contribuit la căderea comunismului în 1989, potrivit adevarul.ro.

Este vorba de indemnizații speciale care pot ajunge până la 4.000 de lei lunar, ceea ce va împovăra bugetul cu încă  20 milioane de euro anual. Asta în condiţiile în care un veteran de război este răsplătit cu 135 de lei pe lună.

Anul acesta, peste 6.000 de persoane au depus cerere pentru a deveni „luptători determinanţi", între ei regâsindu-se mai multe nume cunoscute: actori, foşti parlamentari, foşti membri ai Guvernului și academicieni.

Citește și: Dovada că Bendeac avea dreptate în scandalul cu Arșinel

Potrivit sursei citate, printre beneficiarii catalogați ca „luptătorii cu rol determinant" se află Alexandru Arşinel (actor), Răzvan Theodorescu (academician, fost ministru şi senator), Gelu Voican Voiculescu (fost vicepremier şi senator, actual consilier în SSPR), Dorel Vişan (actor), Grigore Zanc (fost senator şi ministru).  Totuși,  împotriva lui Arșinel a fost depusă deja o contestaţie, pe care Comisia Parlamenatară a Revoluţionarilor din Decembrie a considerat-o neîntemeiată. Contestaţia a fost depusă de preşedintele Asociaţiei Radio Libertatea 22, care îl numeşte pe actor un impostor.

Nu eu am cerut certificat, cei de la asociaţie mi-au propus să trimită dosarul mai departe şi am zis: da, domnule, vreau să se ştie că nu am stat acasă". Varianta sa este contrazisă de secretarul de stat al revoluţionarilor, care spune că cererile s-au depus în nume personal, fără nicio implicare a asociaţiilor.

"Dosarul meu a fost de multe ori verificat si eu nu am vazut o prezenta fizica doar la Radio, am fost si la Televiziunea Romana", a spus Arsinel la Antena 3, aratand ca merita pe deplin atât titulatura cât și indemnizația de revoluționar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel