Un maraton pe zi, 15.330 de kilometri în total. Cine e bărbatul care a reușit asta în 2022

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Un bărbat a reușit să strângă o sumă impresionantă de bani prin alergat.

Un britanic şi-a atinsobiectivul nebunesc pe care şi l-a stabilit pentru 2022: să strângă un milion de lire sterline pentru lupta împotriva cancerului, alergând 365 de maratoane în 365 de zile, conform Agerpres. Este vorba despre Gary McKee, în vârstă de 53 de ani, care a încheiat sâmbătă, pe o ploaie de iarnă, cel de-al 365-lea maraton al anului în care a alergat în total 15.330 de kilometri. El a fost întâmpinat de o mică mulţime de suporteri, nu departe de locuinţa sa.

Tată a trei copii, Gary McKee, care locuieşte în Cleator Moor, în nord-vestul Angliei, şi-a atins însă obiectivul financiar abia câteva ore mai târziu, când a ajuns la suma de un milion de lire sterline (1,13 milioane de euro) în beneficiul asociaţiei Macmillan Cancer Support. Suma continua să crească duminică.

Mesaj după reușită: „Uau”



Gary McKee nu se află la prima provocare în beneficiul organizaţiilor caritabile. Anterior, el a traversat Brazilia pe bicicletă, a urcat pe Kilimanjaro, a vâslit pe distanţe echivalente cu Canalul Mânecii, a alergat 100 de maratoane în 100 de zile în 2017 şi apoi a încheiat 110 maratoane în 110 zile în 2021.

El a ridicat considerabil ştacheta în 2022, an în care a avut nevoie de 22 de perechi de pantofi de alergare. În timp ce alerga, deseori dimineaţa, înainte de a pleca la muncă la un centru de tratare a deşeurilor nucleare, i s-au alăturat mulţi anonimi sau chiar sportivi, precum antrenorul englez de rugby Kevin Sinfield.

Nu-i pasă de înregistrarea vreunui record

"Străzile erau pline de lume, ploua, dar toată lumea aplauda şi striga", a declarat Gary McKee pentru BBC la încheierea celui de-al 365-lea maraton din 2022. "O să-mi amintesc mereu", a adăugat el.

Gary McKee a declarat pentru site-ul de specialitate runnersworld.com că nu este interesat de o eventuală omologare a reuşitei sale. "Nu recordurile contează, ci a ajuta oamenii", a spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel