Un magazin online care afişase o reducere de 90% la un produs şi-a reclamat clienţii la poliţie

Mihai Ciobanu / 19 dec 2018 / 12:21 Salveaza PDF Comentarii
Black friday
Black friday

Un magazin online de electrocasnice din municipiul Bistriţa, care avea pe site afişată o reducere de 90% la un produs, cu ocazia Black Friday, şi-a reclamat ulterior clienţii care au plasat comenzi la poliţie, susţinând că a fost victima unei infracţiuni cibernetice. 

Cazul a fost prezentat, miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, de către comisarul şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Bistriţa-Năsăud, Adrian Bota, care spune că o parte dintre clienţii care au făcut comenzi pentru acel produs a depus reclamaţii pentru faptul că nu a fost livrată plita încorporabilă care pe site a apărut la preţul de 120 lei, redus de la 1.200 lei. 

Produsul respectiv a fost comandat, în data de 16 noiembrie, într-un interval de două ore şi jumătate, de 143 de persoane, care au cerut nu mai puţin de 347 de bucăţi, existând chiar o persoană care a comandat 40 de plite. 

"Este vorba despre un operator economic care efectuează vânzări online de produse electrocasnice şi, într-un interval de două ore şi jumătate, au fost făcute 143 de comenzi pentru 347 de produse. Este vorba de un singur produs, preţul de la 1.200 lei a fost redus la 120 lei. Nu se ştie cine a lucrat, un fost angajat, o altă firmă... Este vorba despre o plită încorporabilă. A fost o persoană care a comandat şi 40 de bucăţi. Este deschis dosar de cercetare penală între operatorul economic şi cei care au făcut comenzi, deci nu mai intră în competenţa noastră. Site-ul a fost blocat, nu s-au onorat comenzile", a explicat Adrian Bota. 

Firma a înregistrat o plângere penală la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud 


Firma care deţine site-ul a înregistrat o plângere penală la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud împotriva tuturor celor 143 de clienţi, invocând faptul că cineva a pătruns în sistemul informatic al site-ului, modificând preţul de vânzare de la 1.200 lei / bucată la 120 lei / bucată. Unii clienţi au plătit produsul respectiv cu cardul, dar reprezentantul CJPC spune că banii le-au fost restituiţi. 

CJPC a înregistrat 14 reclamaţii din partea unora dintre cei care au comandat produsul cu reducerea afişată de 90%, însă acestea nu pot fi soluţionate având în vedere că există o anchetă penală în curs. La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, comisarii de la Protecţia Consumatorului au mai găsit nereguli, de Black Friday, la şapte operatori economici, cărora li s-a pus în vedere să renunţe la practicile comerciale incorecte sau înşelătoare. 

Vezi şi: Procesul în care fraţii Gărdean erau judecaţi pentru dare de mită Elenei Udrea a încetat

Ion Iliescu, interviu. Codrin Ştefănescu, prima reacţie

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27