Un locuitor din Ucraina a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare pentru că a cerut secesiunea Transcarpatiei

Un locuitor din Ucraina a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare pentru că a cerut secesiunea Transcarpatiei  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un locuitor din Ucraina a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare pentru că a cerut secesiunea Transcarpatiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un transcarpatian a fost condamnat pentru că a cerut schimbarea frontierelor Ucrainei.

Un locuitor din Mijghirea  a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru că a cerut o schimbare violentă a guvernului și secesiunea Transcarpatiei.

Acuzatul  și-a creat mai multe profiluri pe rețelele de socializare și cu ajutorul lor a distribuit mesaje prin care se cere schimbarea violentă a guvernului, răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea granițelor statului și incitarea la ură națională.

Acest lucru a fost confirmat de concluziile examenului lingvistic judiciar.

În publicațiile sale, bărbatul a subliniat necesitatea creării „agențiilor de drept înarmate”, introducerea „forțelor internaționale de poliție” în Transcarpatia, scrie BucPress.

Bombardamente la Kramatorsk, principalul oraş din estul Ucrainei aflat sub controlul Kievului

Mai multe bombardamente au vizat în noaptea de luni spre marţi Kramatorsk, principalul oraş din estul Ucrainei aflat sub controlul Kievului, asupra căruia persistă ameninţarea unei ofensive a trupelor ruse, relatează AFP.

Aceste tiruri, probabil cu rachete sau cu rachete cu rază lungă de acţiune, au distrus o şcoală din centrul oraşului, situată în apropierea unei clădiri a poliţiei, în jurul orei locale 03:00.

Dimineaţa devreme, un crater fumegând cu un diametru de aproximativ zece metri se putea vedea în curtea şcolii, parţial prăbuşită. Suflul exploziei a spart numeroase geamuri, dar locuitorii din cartier afirmă că nu sunt victime, întrucât aparent nimeni nu se afla în şcoală. Niciun bilanţ oficial nu a fost deocamdată comunicat.

Miza Donbasului

De când Rusia şi-a retras trupele din regiunea Kiev şi din centrul-nordul ţării, anunţând că intenţionează 'să-şi concentreze eforturile pe eliberarea Donbasului', acest bazin minier istoric al Ucrainei trăieşte cu frica unei ofensive majore ruse.

Guvernul ucrainean spune că se aşteaptă la o agravare a situaţiei în această regiune, în timp ce forţele ruse caută să încercuiască armata ucraineană, desfăşurată din 2014 pe o linie a frontului ce se întinde de la Doneţk, în sud, până la Lugansk, în est - capitalele celor două autoproclamate'republici' separatiste omonime - şi care se prelungeşte acum până la Izium, recent cucerit în nord-vest (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel