Un lider european aruncă bomba: Putin mi-a salvat viața

Vladimir-Putin1
Vladimir-Putin1

Fostul preşedinte al Ucrainei Viktor Ianukovici i-a mulţumit lui Vladimir Putin, într-un interviu difuzat luni de canalul BBC, că "i-a salvat viaţa" în cursul crizei care l-a alungat de la putere în 2014.

Viktor Ianukovici s-a refugiat în Rusia pe 23 februarie 2014 cu ajutorul militarilor ruşi.

"Faptul că Vladimir Putin a luat această decizie, la recomandarea forţelor sale speciale, a fost dreptul său şi treaba sa", a afirmat fostul preşedinte ucrainean.

"Bineînţeles că îi sunt recunoscător că a dat ordin să mi se asigure securitatea ajutându-mă să plec şi salvându-mi viaţa", a adăugat Viktor Ianukovici.

Fostul lider de la Kiev a mai spuscă i-ar plăcea să se în Ucraina. El a aruncat responsabilitatea situaţiei în care se găseşte Ucraina asupra manifestanţilor care au ocupat timp de mai multe luni Piaţa Independenţei (Maidan), centrul protestelor la adresa puterii sale.

Viktor Ianukovici i-a acuzat pe adversarii săi că au desfăşurat la acea dată "o lovitură de stat militară". "Au destrămat ţara. Au antrenat lumea întreagă în acest conflict", a spus el, amintind consecinţele internaţionale ale crizei ucrainene.

Fostul preşedinte a repetat că nu a dat ordin pentru utilizarea armelor de foc contra manifestanţilor. El a admis, totuşi, că ar fi putut face mai mult pentru a evita vărsarea de sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel