Un libanez căutat pentru deturnarea unui avion în 1985 a fost arestat în Grecia

Un bărbat libanez căutat pentru deturnarea unui avion al companiei TWA în 1985 şi uciderea unui pasager american a fost arestat joi în Grecia, informează sâmbătă AFP.

Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a fost arestat joi pe insula Mykonos în virtutea unui mandat de arestare european emis pe numele său de autorităţile germane. Identitatea libanezului arestat nu a fost dezvăluită. Germania îl căuta pe bărbatul respectiv pentru deturnarea unui avion şi pentru o răpire din 1987.

Conform presei elene, libanezul a fost implicat, la 14 iunie 1985, în deturnarea avionului care efectua zborul TWA 847. Avionul decolase de la Cairo şi se îndrepta spre oraşul californian San Diego, cu escale prevăzute la Atena, Roma, Boston şi Los Angeles. Deturnarea a avut loc după decolarea de pe aeroportul din Atena.

Timp de 17 zile, pilotul avionului, John Testrake, a fost constrâns să zboare deasupra Mediteranei, de la Beirut la Alger şi retur, având la bord 153 de pasageri şi membri ai echipajului.

Presupusul pirat al aerului a fost arestat în timpul unui control al paşapoartelor pe o navă de croazieră, conform agenţiei de presă ANA. El a compărut vineri în faţa justiţiei, care a ordonat plasarea sa în arest în aşteptarea extrădării spre Germania.

Vezi și: Grecia: Numărul de migranţi în insulele elene, cel mai ridicat după 2016

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel