Un jurnalist din Insulă dezvăluie secretul: De Ce este desființată România în tabloidele din Marea Britanie

Cerșetori romani anglia
Cerșetori romani anglia

Un jurnalist din Regatul Unit dezvăluie într-una dintre publicațiile de prestigiu din Insulă de ce tabloidele britanice desființează România cu fiecare ocazie și îi prezintă pe români ca fiind un popor de orfani, romi, cerşetori, hoţi sau imigranţi.

[caption id="attachment_406010" align="aligncenter" width="620"] Foto: romaniatv.net[/caption]

Jurnalistul Rupert Wolfe Murray dezvăluie într-un articol publicat în Huffington Post că goana dupa senzaţional şi teama de a nu-şi plictisi cititorii sunt motivele pentru care tabloidele britanice preferă să-i prezinte frecvent pe români ca fiind un popor de hoţi şi cerşetori.

Un editor mi-a spus "ori de câte ori avem nevoie de o poveste înfricoşătoare despre copii instituţionalizaţi trimitem pe cineva în România. Acolo găsim totdeauna un caz trist despre care să scriem. Aceste poveşti nu au acelaşi farmec atunci când vin din Bulgaria, Cehia sau din alte ţări", scrie Rupert Wolfe Murray, citat de antena3.ro. Acesta arată că jurnaliştii din Marea Britanie obişnuiesc să vină cu poveşti specifice pentru fiecare ţară în parte. Astfel, cititorii asociază fiecare tip de poveste cu o anume ţară. România este cunoscută pentru poveştile cu orfani, romi, cerşetori, hoţi şi imigranţi.

Doar răul este pus în evidență

Jurnalistul britanic mai adaugă că, dintre românii care au ajuns în Marea Britanie, cei mai mulţi sunt oameni oneşti şi muncitori, însă, de cele mai multe ori, doar cei câţiva cerşetori sau hoţi care operează în Londra sunt puşi în lumina reflectoarelor. Vezi și: Presa din Insulă recunoaște: Românii nu au invadat Marea Britanie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel