Un jurnalist columbian a MURIT după ce a fost rănit într-un ATENTAT. ONU cere o anchetă rapidă și eficace

Un fotojurnalist columbian, în vârstă de 27 de ani, a fost ucis într-un atentat.

Felipe Guevara, un fotojurnalist columbian în vârstă de 27 de ani, a murit după ce a fost rănit cu mai multe focuri de armă, cu două zile înainte, transmite Agerpres. Bărbatul ar fi denunțat  de mai multe ori ameninţări cu moartea la adresa sa. Incidentul s-a produs în oraşul Cali din sud-vestul Columbiei, informează AFP.


"Felipe Guevara, jurnalistul nostru pe probleme judiciare, a decedat miercurea aceasta după ce a fost rănit într-un atentat, luni seara.", a deplâns publicaţia de senzaţional Q'hubo pe contul său de Twitter.

A primit mai multe amenințări cu moartea

În 2017, acest jurnalist a denunţat "pe lângă autorităţi competente ameninţări cu moartea" la adresa sa, a adăugat la rândul său primarul oraşului Cali, Jorge Ivan Ospina, în timpul unei conferinţe de presă. Primarul a oferit o recompensă ce echivalează cu 15.000 de dolari pentru orice informaţie cu privire la autorii crimei.

Chiar dacă poliţia a negat iniţial că atentatul împotriva lui Felipe Guevara ar avea legătură cu profesia sa de jurnalist, Ospina a dat asigurări că autorităţile analizează "toate ipotezele" în ceea ce priveşte mobilul crimei.

Poliția, reacție neașteptată



Potrivit Fundaţiei pentru Libertatea Presei (FLIP), acest jurnalist a părăsit în 2017 cartierul unde a fost ucis, în urma unor ameninţări formulate la adresa sa "după ce el a scris articole despre o bandă criminală ce opera în acest sector". El a denunţat noi ameninţări în 2018 şi în luna august a acestui an, adaugă FLIP într-un comunicat.

"Este îngrijorător că poliţia naţională respinge din start faptul că atentatul împotriva lui Guevara ar putea fi legat de munca lui de jurnalist.", şi-a exprimat regretul fundaţia.

Juliette de Rivero, reprezentanta în Columbia a Înaltului Comisar al ONU pentru drepturile omului, a denunţat crima şi a îndemnat la "o anchetă rapidă şi eficace, pentru a-i sancţiona pe cei responsabili".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel