Un jurnalist britanic a fost surprins de bombardamentele din Kiev (Video)

Sursă foto: Captură video BBC
Sursă foto: Captură video BBC

Un jurnalist britanic a fost surprins de bombardamentele din Kiev în timp ce transmitea live. 

Jurnalistul BBC din Kiev, Hugo Bachega, transmitea live pentru buletinul de știri când au avut loc mai multe explozii în centrul capitalei Ucrainei. O oră mai târziu, după ce s-a îndreptat spre adăpostul antiaerian cu echipa sa de filmare, reporterul a revenit pe micile ecrane.

Vezi imaginile AICI:

Reporterul britanic vorbea tocmai despre răspunsul pe care rușii l-ar putea avea la ultimele evenimente de pe front, în special după explozia de la podul Kerci. Odată ajuns la subiectul Zaporojia, vuietul mai multor rachete s-a auzit în cer, iar transmisiunea a fost oprită de echipa BBC, pentru a se adăposti. 

Exploziile rachetelor care cad peste Kiev pot fi auzite pe filmare. Aflată la pupitrul știrilor, Sally Bundock a părut uimită de situația în care se afla colegul ei. Transmisiunea a continuat din adăpostul antiaerian al hotelului în care echipa era cazată. Hugo a afirmat că exploziile s-au auzit în apropiere de hotelul lor, aflat în centrul orașului. 

Kuleba l-a numit pe Putin terorist

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat că atacurile ruseşti cu rachete, ce au zguduit mai multe oraşe din Ucraina, luni dimineaţă, demonstrează că preşedintele Vladimir Putin este "un terorist care discută cu rachete". "Numeroase atacuri cu rachete ruseşti în Ucraina. Singura tactică a lui Putin este teroarea asupra oraşelor ucrainene paşnice, însă el nu va distruge Ucraina. Acesta este, de asemenea, răspunsul său către toţi conciliatorii care vor să discute cu el despre pace: Putin este un terorist care discută cu rachete", a scris Kuleba pe Twitter.


Cinci persoane au murit

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 12 au fost rănite, în urma exploziilor care au avut loc, luni dimineaţă, în capitala ucraineană, Kiev, potrivit poliţiei. Bombardamentele de luni asupra Kievului au lovit mai multe clădiri, inclusiv câteva care fac parte din "infrastructura critică" a capitalei ucrainene, a declarat primarul Vitali Kliciko. Mai multe explozii au zguduit, luni dimineaţă, capitala ucraineană, Kiev şi oraşele Lviv, Ternopil şi Dnipro, după ce Rusia a acuzat Ucraina de orchestrarea unei deflagraţii puternice, care a avariat un pod cheie ce face legătura între Rusia şi Crimeea, transmite Rador.

Bombardamentele de luni dimineaţă asupra Kievului au lovit mai multe clădiri, inclusiv câteva care fac parte din "infrastructura critică" a capitalei ucrainene, a declarat primarul Vitali Kliciko. Acesta a adăugat că mai multe persoane au fost afectate, însă nu a oferit detalii cu privire la morţi sau răniţi.

 Zelenski acuză Kremlinul că vrea să șteargă Ucraina de pe fața pământului

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că exploziile care au avut loc luni în mai multe oraşe de pe teritoriul Ucrainei, inclusiv în capitala Kiev, au cauzat morţi şi răniţi şi a acuzat Rusia că încearcă "să şteargă Ucraina de pe faţa Pământului", informează Reuters și Agerpres.

"Ei (ruşii) încearcă să ne distrugă şi să ne şteargă de pe faţa Pământului... să distrugă poporul nostru, în timp ce acesta doarme acasă în (oraşul) Zaporojie. Să ucidă oameni care se duc la muncă în Dnipro şi Kiev", a subliniat Zelenski pe mesageria Telegram.

"Sirenele de raiduri aeriene nu contenesc pe întreg teritoriul Ucrainei. Acolo sunt atacuri cu rachete. Din păcate, acolo sunt morţi şi răniţi", a mai spus preşedintele Ucrainei.

Mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov (Liov), Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel