Un judecător CSM o taxează pe Prună: Nu face bine, mai ales doamnei Kovesi

Judecătorul CSM Horaţius Dumbravă a declarat, joi, la Alba Iulia, că 'îşi menţine critica' în ceea ce priveşte modul în care ministrul justiţiei, Raluca Prună, a anunţat reînvestirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA.

"Nu am fost încântat de modalitatea în care s-a procedat, pentru că DNA, în mod cert, a avut rezultate pozitive - s-au atins zone ale corupţiei pe care nu le credeam posibile a fi atinse. E clar că trendul de anchetă şi modul în care s-au făcut anchetele e unul mai mult decât pozitiv. Dar cred că nu e bine să se vină intempestiv cu o propunere, în condiţiile în care se cer anumite criterii pe care tocmai Comisia Europeană le spunea în raportul MCV. Aici modalitatea am criticat-o şi îmi menţin critica. Cred că ar fi fost necesar să vină cu anumite criterii pe care să le discute public doamna ministru", a afirmat, într-o conferinţă de presă, judecătorul Horaţius Dumbravă, potrivit Agerpres

El a spus că, din 2005, toate funcţiile publice la instanţe şi la parchete se bazează pe competiţie, pe transparenţă şi pe onestitatea procedurii.

"Cred că s-ar fi impus şi în cazul procurorului şef al DNA. Nu face bine, cu atât mai puţin doamnei Kovesi, procedura în care s-a ajuns de a fi nominalizată intempestiv. Nici nu ştiu dacă avea, la momentul în care s-a propus renominalizarea, cerere pentru a fi reînvestită în funcţia de procuror şef", a declarat Horaţius Dumbravă.  El a continuat: "Sunt convins că o discuţie într-un interviu în faţa ministrului Justiţiei, care să fie public, ar fi făcut mult mai bine, inclusiv doamnei Kovesi, chiar dacă ar fi fost reînvestită şi chiar dacă, evident, concluzia s-ar fi putut să fie aceeaşi. Plus că, poate, şi alţi procurori ar fi avut dorinţa să participe la această competiţie".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel