Un italian beat a sărit gardul unui muzeu din București. A fost prins de un jandarm

imagine cu rol ilustrativ pexels
imagine cu rol ilustrativ pexels

Un jandarm vigilent l-a prins pe italianul beat care a ajuns în curtea muzeului după ce a sărit gardul. 

A fost alertă în noaptea dintre ani la Muzeul Colecțiilor de Artă din București. Se pare că un italian beat a fost prins de un jandarm după ce a sărit gardul și a pătruns în curtea muzeului care găzduiește produse de artă extrem de valoroase. 

A început 2022 cu spray lacrimogen și cu o amendă de 500 de lei

Se pare că italianul s-a îmbătat în noaptea dintre ani, pe care a petrecut-o într-un restaurant din centrul Capitalei, de lângă Muzeul Colecțiilor de Artă.  După petrecere, italianul ar fi sărit gardul în curtea muzeului. Un jandarm care asigura paza muzeului s-a trezit cu turistul nepoftit în curte și a acționat cu spray lacrimogen până la sosirea unui echipaj de intervenție. Paza 

Securitatea muzeului este asigurată de personal propriu și de Jandarmeria Română.

Tânărul italian, originar din Napoli, a primit o amendă de 500 de lei, pentru încălcarea normelor de acces. 

Iată ce arată comunicatul de presă: 

”În data de 01.01.2022, în jurul orei 02.00, la Muzeul "Colecțiilor de Arta",  un jandarm, în timp ce se afla în serviciu  în postul de pază și supraveghere mobil permanent la obiectivul cultural susmenționat , a interceptat și ulterior reținut un bărbat în stare de ebrietate, care a escaladat gardul instituției.

Acesta a reușit imobilizarea persoanei în cauza făcând uz de spray-ul iritant lacrimogen, pana la sosirea echipajului de intervenție solicitat în sprijin.

În urma verificării datelor persoanei s-a stabilit ca acesta se numește OLIVIERO DOMENICO ALESSANDRO, de cetățenie italiana, născut la Napoli în data de 01.06.1995.

În urma încercării de a pătrunde în obiectiv, persoana în cauza a fost sancționată cu amenda contravențională potrivit Lg.61/1991R în valoare de 500 de lei, pentru încălcarea normelor legale de acces.

Persoana imobilizată a afirmat că înainte de a sari gardul a petrecut într-o locație din apropiere denumita "Grădina Monteoru".- un imobil cu curte de lângă obiectiv, unde funcționează un restaurant.” arată un comunicat de presă, citat de Antena3.ro.

Patrimoniu cultural impresionant

Muzeul găzduiește lucrări de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Lucian Grigorescu, Iosif Iser, Camil Ressu, Francisc Şirato, Alexandru Ciucurencu, Dimitrie Ghiaţă cărora li se adaugă grafică europeană și japoneză, mobilier francez, covoare orientale dar și icoane populare din Transilvania. Aceste lucrări provind din 30 de colecții care au fost donate statului de colecționari și artiști din România. Patrimoniul muzeului nu a fost afectat de incident. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel