Un inginer de submarine: Rachetele nucleare Trident aproape de dezastru

Un fost angajat al Marinei se ascunde de autorități după ce a dat publicității acuzații extrem de grave privind siguranța programului nuclear britanic. William McNeilly este căutat după ce a lansat  un raport de 18 pagini în care afirmă submarinele nucleare Trident pot declanșa un dezastru în orice moment.  

McNeilly a declarat presei că se va preda în câteva zile, dar așteaptă ca și alți tehnicieni implicați în programul nuclear să depună mărturie despre riscurile acestuia. Marina Regală a dat publicității un comunicat în care susține că armele nucleare sunt operate în cel mai sigur regim posibil. McNeilly, care a lucrat ca inginer-tehnician pe submarinul HMS Victorious, în acest an, susține că a descoperit numeroase breșe de securitate la bordul navei. El a declarat BBC că se va întoarce în țară în câteva zile și se va preda poliției.

”Au fost incendii în camera torpilelor nucleare

"Pedeapsa cu închisoarea este un sacrificiu pe care îl accept  pentru a avertiza guvernul și populația, a spus McNeilly. Nu mai am slujbă, familie, bani, nici libertate, dar nici regrete. Trăiesc cu încredrea că, într-o zi, oamenii vor înțelege ce am făcut”.

Incidentele raportate de tânărul inginer în vârsta de 25 de ani enumeră probleme de la igiena alimentelor servite echipajului la eșecuri în operațiunile de testare a rachetelor nucleare. McNeilly susține că securitatea bazei nucleare este slabă, iar bagajele și identitatea celor care intră în zona submarinelor nu se verifică temeinic. ”Au fost incendii în comparitmentele torpilelor nucleare”, mai scrie tânărul, în materialul postat pe internet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel