Un înalt diplomat al SUA, vizită oficială în China pentru a discuta 'chestiuni cheie'. Un nou efort de calma disensiunile bilaterale

Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

Sub-secretarul american de stat pentru Asia de Sud-Est, Daniel Kritenbrink, va efectua o vizită oficială la Beijing în zilele următoare, a anunţat Departamentul de Stat de la Washington. 

Astfel, se face un nou efort în direcţia încălzirii relaţiilor dintre SUA şi China, relatează AFP. 

Daniel Kritenbrink 'va discuta chestiuni cheie în relaţiile' dintre Washington şi Beijing...

În cursul acestei vizite, Daniel Kritenbrink 'va discuta chestiuni cheie în relaţiile' dintre Washington şi Beijing şi va fi însoţit de o responsabilă a Casei Albe însărcinată cu relaţiile SUA cu China şi Taiwan. De asemenea, Daniel Kritenbrink se va deplasa în Noua Zeelandă. Întregul turneu regional se va desfășura în perioada 4-10 iunie.

Recent, mai multe întâlniri între responsabili americani şi chinezi au avut loc, fapt care relevă o încercare de reluare a dialogului între SUA şi China. Washingtonul a adresat Beijingului numeroase critici publice pentru poziţia sa favorabilă Rusiei în războiul din Ucraina, pentru revendicările asupra Taiwanului sau pătrunderea în spaţiul aerian american a unui balon chinez misterios.

În timpul unei vizite efectuate în luna mai în Japonia, preşedintele SUA Joe Biden a spus că relaţiile dintre Washington şi Beijing ar trebui să aibă un 'dezgheţ foarte curând'.

Cu toate acestea, China a respins invitaţia SUA pentru o întrevedere între secretarul american al apărării Lloyd Austin şi omologul său chinez Li Shangfu care să se desfăşoare în timpul unei conferinţe de securitate la Singapore. În cele din urmă, cei doi responsabili au avut acolo o scurtă discuţie vineri.

Citește și - Germania, apel către China să oprească imediat practica recrutării unor foşti piloţi militari germani pentru a afla secrete de stat

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a solicitat sâmbătă Chinei să stopeze imediat recrutarea unor foşti piloţi ai forţelor aeriene germane (Luftwaffe) pentru instruirea piloţilor chinezi, acţiune prin care Beijingul ar putea obţine secrete ale NATO, transmite AFP.

'Am evocat chestiunea piloţilor germani ai Bundeswehr care aparent au fost recrutaţi pentru asigurarea instruirii piloţilor' militari chinezi, a spus Boris Pistorius, după o întrevedere cu omologul său chinez Li Shangfu Li, în marja unei conferinţe de securitate organizată în Singapore. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel