Un important magnat rus denunță „războiul nebunesc” din Ucraina: 90% dintre ruși sunt ÎMPOTRIVA acestui război!

Putin
Putin

Magnatul rus, Oleg Tinkov, a denunțat „masacrul” Moscovei în Ucraina și a îndemnat Occidentul să ajute la încheierea „acest război nebunesc”. Omul de afaceri spune că „90% dintre ruși” sunt împotriva invaziei Ucrainei.

Oferind unele dintre cele mai puternice critici din partea unui rus proeminent față de acțiunea militară a Kremlinului, Tinkov a susținut online că 90% dintre ruși sunt „împotriva acestui război” și a numit forțele Rusiei o „armata de rah#t”, potrivit The Guardian.

Tinkov este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori ai Rusiei și a fondat Tinkoff Bank în 2006. El a avut sediul în afara Rusiei în ultimii ani.

„Trezindu-se cu mahmureală, generalii și-au dat seama că au o armată de rah#t”, a scris Tinkov, 54 de ani, pe Instagram.

„Și cum să fie armata bună, dacă totul în țară este rah#t înfundat în nepotism, obediență și servilism?”

Omul de afaceri, care a fost vizat de sancțiunile occidentale, a adăugat: „Nu văd un SINGUR beneficiar al acestui război nebunesc! Oameni și soldați nevinovați mor.”

Prin intermediul unui mesaj scris în engleză, Tinkov, care a demisionat din funcția de președinte al Băncii Tinkoff în 2020, a transmis: „Dragă „vest colectiv”, vă rugăm să-i dați domnului Putin o portiță clară pentru a-și salva fața și a opri acest masacru. Vă rugăm să fiți mai raționali și mai umanitari.”

El și-a postat declarația în cea de-a 55-a zi a campaniei militare a Moscovei, forțele ruse declanșând o nouă ofensivă majoră în regiunea Donbas de est.

„90% dintre ruși sunt ÎMPOTRIVA acestui război!” spuse Tinkov. „Desigur, există proști care desenează Z, dar 10% din orice țară sunt proști”, a spus el, referindu-se la ceea ce a devenit un simbol rus de sprijin pentru război.

El a adăugat că oficialii de la Kremlin sunt „șocați” că ei și copiii lor nu vor mai putea să-și petreacă vacanțele de vară în Marea Mediterană. „Oamenii de afaceri încearcă să salveze ceea ce a mai rămas din proprietățile lor”.

Autoritățile ruse au încercat să sugrume disidența față de invazia Ucrainei de către Moscova, impunând pedepse de închisoare de până la 15 ani pentru publicarea a ceea ce Kremlinul numește „știri false” despre armată.

Tinkoff Bank a declarat că nu va comenta „opinia privată” a lui Tinkov, transmitând că acesta „nu este un angajat al Tinkoff”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel