Un ieșean a dat în judecată Loteria Română pentru că nu ar fi fost lăsat să joace biletul câștigător

Foto ilustrativ / Imagine de Alejandro Garay de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Alejandro Garay de la Pixabay

Un bărbat din Iași a dat în judecată Loteria Română, solicitând plata a 2.185.420 lei, valoarea reportului la categoria I, pentru că agenția la care s-a prezentat cu varianta câștigătoare s-ar fi închis cu 10 minute mai devreme.

B.M.Z., un bărbat din Iași, susține că s-a prezentat la agenție cu 10 minute înainte de închidere, cu varianta câștigătoare înscrisă pe biletul de „6 din 49”. Acolo însă, angajată i-ar fi spus că s-a închis deja, iar el nu a fost lăsat astfel să pună biletul cu care ar fi câștigat 2.185.420 lei. 

Totul s-a întâmplat pe 26 februarie 2017, când B.M.Z. se îndrepta spre locul de muncă. I-a spus angajatei că jocul se închide la 16.00, nu la 15:50, ora de atunci, dar angajata i-ar fi spus că jocul s-a închis deja, de la București. A plecat spre o altă agenție însă acolo a ajuns la 16.03. A doua zi, ar fi constatat că au ieșit câștigătoare numerele pe care el voia să le joace. 

Ieșeanul a făcut apoi o plângere la Protecția Consumatorului, care a dirijat-o spre Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Răspunsul primit a fost că ora limită de joc poate fi interpretată sub forma intervalului 15.45 - 16.00, Loteria Română închizând terminalele „pe baza unui algoritm propriu“.

În cele din urmă, bărbatul a dat în judecată Loteria Națională și a cerut valoarea reportului la categoria I. La solicitarea judecătorilor, Loteria Română a transmis că, în ziua respectivă, jocul s-a închis la 15.55. Practic, după ce a fost refuzat de angajata primei agenții. 

Totuși, B.M.Z. nu ar fi demonstrat că ar fi fost refuzat să joace sau că ar fi vrut să joace numerele ieșite câștigătoare. La fel cum nici Loteria Română nu și-a probat afirmațiile că ar exista un interval de un sfert de oră de închidere a jocului, scrie ziaruldeiasi.ro.

Judecătorii au respins cerea lui B.M.Z ca fiind neîntemeiată, dar sentința a fost atacată. O decizie urmează să fie dată de Curtea de Apel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel