Un hacker anonim a publicat pe Internet detaliile cardurilor bancare a 400.000 de persoane

hacker
hacker

Un hacker saudit a afirmat că a postat pe Internet detaliile cardurilor bancare a 400.000 de israelieni, societăţile bancare menţionând însă că doar 14.000 de persoane au fost afectate de această infracţiune informatică.

Detaliile cardurilor bancare au fost făcute publice luni seara, într-un comunicat apărut pe un site israelian de sport, informează Realitatea.

"Salut, sunt 0xOmar aparţinând grupului-xp, cel mai mare grup de hackeri wahhabiţi (grup religios ce interpretează într-un mod riguros islamismul) din Arabia Saudită", a specificat hackerul în comunicat. "Suntem hackeri saudiţi anonimi. Am decis să facem publică prima parte a datelor noastre despre Israel", adaugă el.

În comunicat se găseau link-uri spre alte pagini de Internet, ce conţineau datele unor carduri bancare israeliene şi a unor carduri folosite la cumpărături de pe site-uri "ale evreilor" utilizate pentru a face donaţii "rabinilor sionişti israelieni".

"Profitaţi, faceţi cupărături", mai adaugă hackerul, evocând "plăcerea" de a îşi imagina "400.000 de persoane adunate în faţa societăţilor emitente de carduri şi a băncilor israeliene" şi "la ideea de a face cardurile israeliene să nu mai poată fi folosite în lume, precum cardurile din Nigeria".

Israel David, preşedintele grupului Israel Credit Cards-Cal Ltd., a confirmat tentativa asupra securităţii bancare dar afirmă că în urma verificărilor, doar 14.000 dintre cardurile de credit postate online erau valide. "Aceste carduri au fost scoase din sistem", a declarat acesta, marţi dimineaţa, pentru un post de televiziune privat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel