Un gheţar din India s-a prăbuşit. 150 de oameni ar fi murit

Gheţar prăbuşit în India. Sursa: pixabay
Gheţar prăbuşit în India. Sursa: pixabay

O parte dintr-un ghețar din Himalaya s-a spart și s-a prăbușit într-un baraj, duminică, iar autoritățile din India se tem că între 100 și 150 de persoane ar fi murit. 

„Numărul real nu a fost confirmat încă”, dar între 100 și 150 de persoane este posibil să fi decedat, a declarat pentru Reuters Om Prakash, secretarul şef al statului Uttarakhand în care s-a produs incidentul.

Un martor ocular a spus că a văzut un zid de praf, stâncă şi apă în timp ce o avalanşă înainta rapid pe valea râului. „A venit foarte repede, nu a fost timp să alertăm pe nimeni”, a declarat telefonic pentru Reuters Sanjay Singh Rana, care locuiește în zona superioară a satului Raini. „Am simțit că până și noi vom fi măturați”.

Premierul indian Narendra Modi a declarat că monitorizează îndeaproape situația.

„India este alături de Uttarakhand și națiunea se roagă pentru siguranța tuturor oamenilor de acolo”, a spus premierul pe Twitter.

Statul Uttarakhand situat în Himalaya este predispus la inundaţii şi alunecări de teren. În iunie 2013, precipitaţiile record au provocat inundaţii devastatoare care au dus la aproape 6.000 de morţi, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel