Un general din armata rusă luptă în război împotriva fratelui său, colonel în armata ucraineană. "Este inuman! Cu toții îl blestemăm" - FOTO / VIDEO

Un general din armata rusă luptă în război împotriva fratelui său, colonel în armata ucraineană. "Este inuman! Cu toții îl blestemăm" / Foto: Captură video Youtube Микола Шмигін
Un general din armata rusă luptă în război împotriva fratelui său, colonel în armata ucraineană. "Este inuman! Cu toții îl blestemăm" / Foto: Captură video Youtube Микола Шмигін

Un general din armata rusă luptă în război împotriva fratelui său, colonel în armata ucraineană. Află în articol mai multe detalii.

Mulți ruși au rude în Ucraina, dar Putin a invadat țara vecină împotriva faptului că cele două popoare sunt înfrățite. Totuși, mai șocant este cazul unui general din armata rusă care luptă în acest război chiar împotriva fratelui său, colonel în armata ucraineană. Tot în Ucraina se află și sora acestuia, dar și alte rude.

Cum a ajuns generalul să lupte de partea rușilor

Mihail Zusko s-a născut în Vetlî, un sat din regiunea ucraineană Volînia. În anul 1989 el a plecat în Rusia, pentru a urma cursurile Școlii militare din Ryazan. A rămas acolo, iar acum, 33 de ani mai târziu, bărbatul este general-locotenent și participă la războiul declanșat de Putin, de partea rușilor. În același timp, fratele său Mykola este colonel și luptă să-și apere țara, de partea armatei ucrainene, scrie Observatornews.ro.

Se pare că Mihail Zusko este comandantul celei de-a 58-a armate din districtul militar de sud al Rusiei. Divizia lui a suferit pierderi uriașe în zona Nikolaev, scrie expertul militar austriac Tom Cooper într-o postare pe Facebook, afirmând că Mihail Zusko s-a dovedit a fi un strateg incompetent. 

Primarul din Vetlî, despre Mihail Zusko: O vreme, am fost chiar mândri de el

Primarul din Vetlî, satul în care s-a născut Mihail Zusko, a declarat pentru publicația Fakty că a existat o perioadă în care localnicii erau chiar mândri de general, până în 2014, atunci au aflat că Zusko a comandat militanți în Donbas.

"O vreme, am fost chiar mândri de el, fotografia lui era agățată în școli, iar el era era dat drept exemplu elevilor. Acum, în Vetlî, care se întinde pe zece kilometri de-a lungul graniței ucrainene-belaruse, Mihail este blestemat de comunitate, pentru că luptă în Ucraina de partea Rusiei și dă ordine penale. Nu știu cum să-i spun. Este inuman. Câte vieți omenești a luat, câtă durere a adus pământului nostru. Cu toții îl blestemăm. Cele două surori și fratele lui încă locuiesc în acest sat. Celălalt frate al lui Mykola Zuska luptă și el să-și apere țara, este colonel al Forțelor Armate ale Ucrainei", a declarat Lyubov Pavlik, primarul din Vetlî, pentru Canal 12.

Pentru tot ce a făcut, Mihail Zusko este considerat acum un trădător în Ucraina. De altfel, pe site-ul oficial al Agenției Centrale de Informații a Ucrainei, fotografia sa apare la categoria persoanelor care și-au trădat țara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel