Un gălăţean va fi închis în Austria pentru furt din bancomate

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Judecătorii de la Tribunalul Oradea au decis extrădarea în Austria a unui gălăţean căutat în toată Europa pentru constituire de grup infracţional organizat, dar şi pentru furturi din bănci. Acesta este acuzat că între 2017 şi 2018, împreună cu alţi români, a furat 14 bancomate din Austria, cu metode demne de filmele de acţiune. 

Gălăţeanul extrădat în Austria, unde îşi va ispăşi pedeapsa, a fost prins de poliţiştii din Satu Mare la finalul lunii aprilie. Este al doilea român pentru care autorităţile din statul european au solicitat extrădarea în acelaşi dosar. 

Furturi ca în filme

Hoţii de bancomate acţionau după metode desprinse, parcă, din filmele hollywoodiene. Aceştia fie aruncau în aer bancomatul, fie le smulgeau din pereţi cu cabluri de oţel ataşate de maşini puternice. „Membrii grupului criminal organizat au sustras în localitatea Sinalbekirchen, din sucursala Sparkasse Sinalbekirchen, un bancomat care conţinea suma de 199.620 euro. Au izbit, mergând în marşalier cu camionul Ford Transit, pe care l-au sustras în prealabil, panoul de sticlă al spaţiului de acces în sucursala băncii, de unde au smuls bancomatul din sistemul de ancorare, cu ajutorul unei curele de fixare de camion, au încărcat seiful şi au fugit“, se arată în sentinţa judecătorească de la Oradea. 

Paguba totală produsă de români se ridică la 350.000 de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel