Fum de marijuana şi o gură de whisky, îngrijorare la NASA

Sebastian Florea / 21 noi 2018 / 16:45 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Companiile SpaceX şi Boeing vor fi vor fi ținta unor inspecții amănunțite din partea NASA, pentru verificarea condiţiilor de siguranţă.

NASA a anunţat că doreşte să demareze o serie de inspecţii amănunţite pentru verificarea condiţiilor de siguranţă ce trebuie respectate de companiile SpaceX şi Boeing, două companii private care au încheiat contracte cu NASA pentru transportul astronauţilor spre şi dinspre Staţia Spaţială Internaţională, iar această iniţiativă a NASA ar fi legată de momentul controversat în care Elon Musk, CEO al SpaceX, a acceptat invitaţia realizatorului radio Joe Rogan de a trage un fum de marijuana în timpul unui interviu, conform unui material publicat marţi de Washington Post şi preluat de SPACE.com.

Inspecţiile vor începe anul viitor şi se vor întinde pe perioada mai multor luni. NASA a luat această decizie după ce Elon Musk a tras un fum dintr-un joint şi a sorbit dintr-un pahar cu whisky în timpul unui podcast de 2 ore şi jumătate cu Joe Rogan din luna septembrie, conform detaliilor oferite de trei oficiali din cadrul NASA ce au fost citaţi de Washington Post sub acoperirea anonimatului.

Primele misiuni de 'taxi spaţial' pentru NASA

În California, unde a fost realizat acest podcast, consumul de marijuana este legal. Chiar şi aşa, gestul lui Elon Musk 'a deranjat conducerea NASA la cel mai înalt nivel şi a determinat agenţia să examineze îndeaproape cultura managerială a acestor companii', conform Washington Post. 'Dacă asistăm la un gest nepotrivit, principala mea grijă este de a afla care este cultura companiei care a dus la această manifestare nepotrivită. Ca agenţie, noi nu ne reprezentăm doar pe noi, ci şi pe contractorii noştri. Trebuie să asigurăm publicul american că atunci când trimitem un astronaut în misiune, acesta este în siguranţă', a comentat ulterior, pentru Washington Post, administratorul NASA, Jim Bridenstine.

Atât SpaceX cât şi Boeing plănuiesc să lanseze primele misiuni de 'taxi spaţial' pentru NASA în cursul anului viitor. Vehiculul realizat de SpaceX se numeşte Crew Dragon, iar cel propus de Boeing este CST-100 Starliner. Cu toate acestea, administratorul NASA a precizat că are mare încredere în echipa SpaceX, însă a ţinut să adauge că leadership-ul şi cultura unei companii 'pornesc de la vârf'.

Vezi și: SpaceX, anunț Elon Musk despre noua rachetă: 'Starship'Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22