Un fost soldat a construit un castel pentru a scăpa de stresul post-traumatic (VIDEO)

Sursă foto: Captură video BBC
Sursă foto: Captură video BBC

Un fost soldat a găsit o metodă diferită prin care să își gestioneze stresul post-traumatic, construind un castel. 

Un fost soldat a construit un castel pe dealurile din sudul Țării Galilor, ca spațiu pentru veterani și pentru alții asemenea lui care suferă din cauza problemelor de sănătate mintală. Mike Allen, care a servit în cadrul Batalionului 2 în regimentul Regal Welsh până în 2014, inclusiv în Afganistan, suferă de tulburare de stres post-traumatic de când s-a întors și a descoperit că își dorește să trăiască departe de societate, scrie BBC

În 2019, Allen a început să construiască un castel, asemenea unui fort pe dealurile de la Mynyddislwyn, lângă Blackwood, comitatul Caerphilly, pe teren donat, folosind 100 de tone de piatră și lemn colectate local din copacii deteriorați. Mike a spus că ridicarea castelului a fost un „mare mecanism de adaptare” pentru el și a atras aproximativ 2.500 de vizitatori, inclusiv veterani, oameni îndoliați și persoane cu nevoi speciale.

”Ceea ce am descoperit este că pot trece prin poveștile complexe cu mult mai multă ușurință atunci când sunt acolo, deoarece împrejurimile sunt atât de pașnice”, a spus Allen. 

Adunarea pietrei pentru construcție s-a dovedit o provocare

”Unii cred că a fost dintotdeauna acolo și este doar o construcție medievală. A durat mult timp și pentru fiecare oră de construit alte cinci ore le-am petrecut adunând pietre”, a relatat Allen.

Fostul soldat spune că avut mari dificultăți în gestionarea emoțiilor pe care le-a adus cu el din teatrele de luptă. 

”Destul de mulți oameni părăsesc armata luând după ei astfel de probleme, iar majoritatea le pot gestiona destul de bine și își continuă viața. Dar sunt câțiva care suportă cu greu aceste probleme, iar eu cred că mă încadrez în a doua categorie. A fost dificil să gestionez emoțiile și amintirile fulgerătoare.M-a măcinat”, a explicat veteranul. 

Toate emoțiile negative, Mike Allen le-a materializat într-un castel de pe dealurile comitatului Caerphilly. 

”Am descoperit că atunci când sunt în munți construind, simțeam că scap. Primele 18 luni am stat mai mereu acolo, colectând piatră și adunând bușteni”, și-a amintit fostul soldat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel