Un fost primar, trimis în judecată pentru luare de mită

Fostul primar al comunei Peciu Nou a fost trimis în judecată de DAN pentru luare de mită.

Fostul primar al comunei Peciu Nou, Ioan Fărcălău, inculpat pentru luare de mită, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut faptul că în perioada februarie 2014 - ianuarie 2015, inculpatul Ioan Fărcălău, în calitate de primar al comunei Peciu Nou, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de suma de 403.650 lei reprezentând 4,5% din valoarea unor contracte pe care acesta urma să le încheie cu primăria respectivă, potrivit unui comunicat al DNA remis, joi Agerpres.

În schimbul banilor respectivi, inculpatul Ioan Fărcălău i-a promis omului de afaceri că va depune toate demersurile pentru ca acele contracte să fie încheiate cu firma sa. De asemenea, inculpatul urma să îşi exercite atribuţiile de serviciu în aşa fel încât contractele respective să se desfăşoare în bune condiţii pentru firma omului de afaceri, prin efectuarea plăţilor la timp şi acceptarea la plată a înscrisurilor depuse (situaţii de lucrări, facturi fiscale etc.), mai arată sursa citată.

'În acest context, omul de afaceri a remis inculpatului Ioan Fărcălău un ceas de mână şi, în 10 tranşe, sumele de 129.200 lei şi 2.000 euro', menţionează comunicatul.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatului, în vederea confiscării speciale. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş, cu propunere de se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel