Un fost poliţist acuzat de o faptă gravă a intrat în greva foamei

Un fost poliţist din oraşul Vulcan a intrat luni în greva foamei, în faţa Judecătoriei din Petroşani, el fiind nemulţumit de sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia care l-a condamnat, săptămâna trecută, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor, scrie Agerpres.

Adrian Sucilă susţine că sentinţa nu are la bază probe certe care să ateste vinovăţia sa.

De asemenea, spune fostul poliţist, băiatul despre care se afirmă că ar fi fost abuzat sexual de Sucilă nu ar fi recunoscut că ar fi avut loc fapta incriminată.

'Este o condamnare pentru o faptă care nu există şi unde nu există parte vătămată sau parte civilă', a declarat fostul poliţist.

El consideră că judecătorul care l-a condamnat ar fi trebuit să se abţină deoarece mai înainte de pronunţarea hotărârii fusese reclamat de inculpat la Consiliul Suprem al Magistraturii, iar plângerea a fost înregistrată la Inspecţia Judiciară.

Adrian Sucilă a menţionat că va rămâne în greva foamei, în faţa Judecătoriei Petroşani, până când îi va permite starea de sănătate, după care va continua protestul la spitalul din localitate. De asemenea, va discuta cu avocatul său şi va ataca sentinţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

[citeste si]

Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat, săptămâna trecută, pe Adrian Sucilă la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de trei ani, pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor. În acelaşi dosar a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de trei ani şi sora băiatului, ea fiind acuzată de complicitate la comiterea faptei.

Celor doi condamnaţi le-au fost interzise mai multe drepturi civile. Printre altele, Adrian Sucilă nu mai are voie să exercite o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, motiv pentru care relaţiile sale de muncă cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara au încetat după comunicarea sentinţei.

Judecata în acest dosar a început în anul 2012, Adrian Sucilă fiind acuzat atunci de corupere de minori şi act sexual cu un minor. Pe numele fostului poliţist mai este un dosar la Curtea de Apel Alba Iulia, după ce bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Petroşani la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru pornografie infantilă. Următorul termen de judecată în acest dosar este 14 martie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel