Un fost parlamentar scapă de arest

Fostul parlamentar William Brânză nu va fi arestat, au decis, vineri, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care au respins contestaţia formulată de procurorii DIICOT, decizia fiind definitivă, scrie antena3.ro.

Magistraţii de la ICCJ au respins contestaţia formulată de procurorii DIICOT, care au cerut arestarea fostului parlamentar William Brânză.

Pe 7 iunie, procurorii DIICOT au cerut arestarea fostului parlamentar William Brânză, acesta fiind acuzat că în perioada controlului judiciar ar fi comis o nouă infracţiune, solicitare fiind respinsă de instanţă.

Iniţial, procurorii l-au pus sub acuzare pe William Brînză, în mai 2015, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, în cazul acestuia fiind dispusă atunci măsura controlului judiciar. 

Potrivit DIICOT, William Brânză ar fi comis o nouă infracţiune pe perioada controlului judiciar. Este vorba despre fals în înscrisuri sub semnătură privată, "constând în aceea că la datele de 31 martie 2016, 08, 11 şi 13 aprilie 2016, a falsificat înscrisuri prin atestarea mincinoasă a unor împrejurări faptice (provenienţa înscrisurilor depuse la organul judiciar, traducerea lor) pe care le-a folosit în faţa DIICOT, în scopul inducerii în eroare a organului judiciar şi producerii de consecinţe juridice".

Fostul deputat William Brînză, a fost pus sub control judiciar în luna mai a anului 2015, pentru evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel