Un fost militar al Marinei Regale a evacuat cu o aeronavă 170 de pisici și câini din Kabul

Un fost militar al Marinei Regale a evacuat 170 de pisici și câini din Kabul / Foto: Pixabay
Un fost militar al Marinei Regale a evacuat 170 de pisici și câini din Kabul / Foto: Pixabay

Un fost militar al Marinei Regale a  povestit cum a salvat câinii și pisicile din Kabul.

Pen Farthing, un fost militar al Marinei Regale, care a înființat o organizație de salvare a animalelor din Kabul a povestit cum a reușit să salveze câinii și pisicile din Afganistan, scrie Daily Mail.  Acesta a zburat înapoi în Regatul Unit ieri seară cu zeci de animale. Avionul, unul privat, închiriat din Pakistan, a aterizat în Kabul în jurul orei 18:00, ora locală, și s-a oprit în Muscat înainte de a-și face călătoria către Aeroportul Heathrow. Bărbatul în vârstă  de 57 de ani a luat apoi un zbor de legătură către Oslo pentru a-și vedea soția, Kaisa Markhus, care a fugit din Afganistan săptămâna trecută.

„Am sosit la Heathrow cu succes. Emoții amestecate și adevărat sentiment profund de tristețe pentru afganii de astăzi. Centrul Heathrow Ops, Forța de frontieră, HARC și Air Pets au fost toate uimitoare. Am asistat la compasiunea pe care Heathrow o arată refugiaților afgani.", a scris Acesta pe Twitter.

24 de angajați ai asociației au rămas blocați în Afganistan, talibanii nu i-au lăsat să intre în aeroport

Fostul militar a reușit să evacueze cele 170 de animale din Afganistan în Marea Britanie, dar 24 de angajați ar fi fost lăsați în urmă. Dominic Dyer, un militant pentru bunăstarea animalelor, a declarat că fostul comandant a fost nevoit să călătorească înapoi singur, după ce i s-ar fi spus că nu este posibil să găsească oameni care să ocupe locurile din avion.

Dyer a spus că personalul adăpostului este „încă în casele lor”, iar organizația caritabilă este în contact cu ei, adăugând că vor fi depuse eforturi pentru a încerca să-i scoată din Afganistan. Activistul a declarat că personalului i s-a refuzat intrarea pe aeroportul din Kabul joi, talibanii susținând că nu au documentele necesare. Acesta a susținut că a fost depus un apel către guvernul britanic pentru a vedea dacă  avionul poate fi umplut cu refugiați din aeroport și li s-ar fi spus că nu pot găsi pe nimeni care să poată umple acea aeronavă.

S-ar fi dezvăluit ieri că până la 150 de cetățeni britanici și 1.100 de afgani care au colaborat cu militarii Marii Britanii în Afganistan vor fi lăsați în urmă în țară. Fostul soldat Tom Tugendhat, președintele conservator al Comitetului pentru afaceri externe și un adversar vocal al retragerii SUA din Afganistan, a criticat decizia de a folosi trupele britanice pentru a evacua 170 de pisici și câini, în timp ce fostul personal afgan din Regatul Unit este lăsat temându-se de represalii sub conducerea talibanilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel