Un fost guvernator, asasinat în toaleta unui restaurant

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Un fost guvernator a fost asasinat în toaleta unui restaurant.

Aristoteles Sandoval, fost guvernator al statului mexican Jalisco, a fost ucis în toaleta unui restaurant din oraşul Puerto Vallarta, transmite Agerpres, citând Reuters.

"Deplâng enorm asasinarea fostului guvernator al Jalisco (...) Această afacere va face obiectul unei anchete pentru a stabili mobilul şi a-i pedepsi pe cei responsabili.", a declarat preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador la începutul conferinţei sale de presă cotidiene.

Împușcat mortal



Fostul guvernator a fost împuşcat mortal "în spate" joi seară, în toaleta unui restaurant din Puerto Vallarta, pe coasta Pacificului, la vest de Guadalajara. El se afla acolo în vacanţă alături de familia sa, a anunţat procurorul din Jalisco în cadrul unei conferinţe de presă. El dispunea de 15 gărzi de corp şi de vehicule blindate.

Aristoteles Sandoval, în vârstă de 46 de ani, a fost guvernator al Jalisco între 2013 şi 2018, un stat măcinat de violenţe legate de cartelurile mexicane. Statul mexican Jalisco, unde a fost descoperit un mare număr de gropi comune, este fieful puternicului cartel "Noua generaţie", care este angajat în conflicte interne cu organizaţii rivale. Între ianuarie şi octombrie în ţară au fost înregistrate 29.182 de omucideri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel