Un fost șef de Consiliu Județean a fost scos de sub control judiciar

consiliu judetean
consiliu judetean

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a fost scos, marţi, de sub măsura controlului judiciar stabilit de procurorii DNA, care îl anchetează într-un dosar de presupuse fapte de corupţie. 

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au luat marţi hotărâri similare şi în cazul altor patru persoane anchetate în acest dosar: Robertto Venterm - ginerele lui Mircea Moloţ, Tiberiu Balint - fost vicepreşedinte al CJ Hunedoara, Milică Pup şi Vasile Axinte- administratorii unor societăţi comerciale. Hotărârea instanţei este definitivă, se arată pe portalul instanţelor de judecată, conform Agerpres.

Cei cinci inculpaţi au fost plasaţi sub control judiciar în urmă cu un an de zile. Fostul preşedinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, este cercetat penal într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secret de stat.

[citeste si]

În acelaşi dosar mai este anchetat fostul vicepreşedinte al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, acuzat de procurorii anticorupţie de săvârşirea infracţiunilor concurente de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Cercetările din dosar îi vizează şi pe oamenii de afaceri Emanoil Milică Pup, Vasile Axinte şi Roberto Venter.

Pe 7 noiembrie 2014, procurorii DNA Alba Iulia au efectuat primele percheziţii la sediul CJ Hunedoara şi la domiciliile mai multor persoane, între care şi cei cinci inculpaţi. Împotriva acestora a fost luată măsura arestului la domiciliu, în care au rămas timp de trei luni. După această perioadă, judecătorii au dispus ca inculpaţii să fie anchetaţi sub control judiciar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel