Un formator de opinie din China spune că președintele Taiwanului ar trebui asasinat

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un comentator chinez spune că președintele Taiwanului ar trebui să fie asasinat.

Expertul TV, naționalist chinez, Sima Nan a încărcat duminică (10 iulie) o postare pe Weibo în care a încurajat un student taiwanez de 21 de ani să își respecte amenințarea de a-l asasina pe președintele Taiwanului, Tsai Ing-wen.

După asasinarea fostului prim-ministru al Japoniei Abe Shinzo, pe 8 iulie, un absolvent de facultate în vârstă de 22 de ani, pe nume Chen, a fost arestat în orașul Tainan pentru că a postat amenințări pe PTT împotriva vieții președintelui cu comentarii precum: „Aș vrea să o execut pe Tsai Ing-wen prin împușcare.” Chen a susținut că a făcut acest comentariu din cauza frustrării sale față de politică.

Deși poliția a respins posibilitatea ca acesta să acționeze pe baza comentariilor sale, el a fost totuși transferat la parchet pentru a fi cercetat sub acuzația de amenințare cu vătămare.

Duminică seara, Sima a încărcat știri despre amenințarea și arestarea tânărului pe contul său Weibo. El a raportat că studentul a scris că a vrut să-l împuște pe Tsai, după care a spus poliției că glumea.

Sima a prezis că Chen va fi eliberat din custodia poliției în câteva zile și chestiunea se va termina. Cu toate acestea, el a precizat: „Ce s-ar întâmpla dacă nu ar fi fost doar o amenințare verbală uciderea lui Tsai, ci ar fi fost ceva real?”

Apoi a propus că ar exista doar două posibilități: „Una este să ucizi cu succes, iar cealaltă este să nu ucizi cu succes”. El a susținut că, indiferent dacă Chen reușește să o ucidă sau nu, „Tsai Ing-wen ar trebui să fie ucisă”, scrie Taiwan News.

China reacționează dur, după ce vicepreședintele Taiwanului a mers la înmormântarea lui Shinzo Abe, în Japonia

Ministerul de Externe al Chinei a declarat marți (12 iulie) că a emis „nemulțumiri severe” în fața guvernului Japoniei, după ce vicepreședintele Taiwanului Lai Ching-te a participat la înmormântarea fostului premier japonez Abe Shinzo, marcând vizita la cel mai înalt nivel a unui oficial taiwanez în aproape 50 de ani.

Luni dimineața (11 iulie), Lai a sosit în Japonia ca trimis special al președintelui Tsai Ing-wen (蔡英文). Lai a fost apoi însoțit de reprezentantul Taiwanului în Japonia, Frank Hsieh, într-o vizită la reședința lui Abe din Tokyo.

Lai a mers apoi la o priveghere la care au participat membri ai familiei, demnitari străini și cunoscuți apropiați ai regretatului lider la Templul Zojoji. Vizita lui Lai a fost foarte semnificativă, deoarece a fost oficialul guvernamental de cel mai înalt nivel din Taiwan care a vizitat Japonia, de când Tokyo a rupt relațiile diplomatice cu Taipei, în septembrie 1972 (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel