Un fals preot din Galați colecta de un an bani pentru înmormântări și biserică

Foto ilustrativ. Imagine de Himsan de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Himsan de la Pixabay

Un fals preot din Galați a fost reținut și ulterior, plasat sub control judiciar. Timp de un an, tânărul ar fi primit donații pentru înmormântări și biserică.

La data de 7 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Galați au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Galați, la locuința unui tânăr, de 19 ani, bănuit de înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, anunță IGPR într-un comunicat.

Timp de un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare și construirea unei biserici, tânărul ar fi primit donații de la diferite persoane din țară și străinătate, s-a stabilit în urma cercetărilor.

Până în prezent, prejudiciul stabilit este de aproximativ 11.000 de lei. 

'În urma percheziției domiciliare, au fost administrate mai multe mijloace materiale de probă, din acestea rezultând posibilitatea existenței și altor victime, întreg prejudiciul cauzat urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.', precizează IGPR.

Polițiștii au reținut persoana în cauză, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.  În cursul zilei de astăzi, aceasta a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. 

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, încheie comunicatul.

VEZI ȘI: Tânăr de 18 ani, fals preot, prins cu Boboteaza în Galați

Un tânăr de 18 ani s-a ales cu dosar penal pentru înşelăciune, după ce a fost depistat de poliţişti în haine preoţeşti mergând de Bobotează la mai multe blocuri de pe Drumul de Centură din Galaţi, informa Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, potrivit Agepres.

Astfel, la data de 4 ianuarie, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Galaţi s-au autosesizat cu privire la comiterea, de către un tânăr, în vârstă de 18 ani, a infracţiunii de înşelăciune. Ca urmare a unei sesizări telefonice, acesta a fost depistat pe strada Drumul de Centură din Galaţi îmbrăcat în haine preoţeşti şi însoţit de alţi doi tineri, de 17 şi 18 ani, după primele verificări rezultând că acesta ar fi pretins că este preot şi ar fi mers cu Botezul la blocurile din zona respectivă.

Tânărul nu a putut prezenta o legitimaţie de preot al Bisericii Ortodoxe Române, în schimb a susţinut că ar fi preot într-o altă organizaţie religioasă ortodoxă, cu sediul în Braşov, a precizat sursa citată.

Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit şi că, în luna decembrie 2020, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare, declinându-şi aceeaşi calitate de preot, tânărul ar fi solicitat diverse sume de bani, în scopul construirii unui lăcaş de cult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel