Un expert rus spune că virusul a fost creat în laborator, din greșeală. Ce spun oficialii Rusiei

Foto: Facebook Peter Chumakov
Foto: Facebook Peter Chumakov

Un microbiologist de top din Rusia spune că coronavirusul a fost cauzat de cercetătorii din Wuhan care „au făcut lucruri absolut nebunești" în laboratoarele lor.

Un microbiologist de top din Rusia spune că coronavirusul a fost cauzat de cercetătorii din Wuhan care „au făcut lucruri absolut nebunești" în laboratoarele lor, conform Daily Mail.

Cunoscut în toată lumea, prof. Peter Chumakov a spus că chinezii doar au vrut să testeze patogenitatea virusului și nu să creeze un virus ucigaș „cu intenții malefice" și intenționat.

Ce s-ar fi întâmplat în Wuhan

Cercetătorul șef de la Institutul de Biologie Moleculară din Moscova „Engelhardt" a spus: „În China, cercetătorii din Laboratorul Wuhan au fost implicați activ în dezvoltarea mai multor variații de coronavirus preț de mai bine de zece ani".

„Mai mult, ei au făcut lucrul acesta, dar nu cu scopul de a crea variații patogenice, ci să studieze patogenitatea", a adăugat Chumakov. „De exemplu, inserții în genom, care au oferit virusului abilitatea de a infecta celulele umane. Acum, totul este analizat".

„Este interesant că chinezii și americanii care au lucrat cu ei le-au publicat toată munca în presa deschisă (științifică)", a mai spus prof. Peter Chumakov.

Dintr-o investigație ar reieși reglementări

„Cred că va fi totuși inițiată o investigație, iar din aceasta vor reieși reguli pentru a reglementa munca cu genomii unor asemenea viruși periculoși. E prea devreme să blamăm pe cineva", a continuat cercetătorul rus. El a mai spus că cercetătorii chinezi au creat „variante ale virusului... fără intenții malefice", lucrând la un vaccin pentru HIV.

„În situația în care nu sunt suficiente informații care să poată fi susținute și verificate științific... considerăm că este inacceptabil, imposibil și nesusținut să acuzăm pe oricine", a spus purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel