Un evreu a fost atacat cu o cazma în Hamburg. Agresorul purta svastica

Pentru protecția evreilor ortodocsi din Budapesta au fost înființate echipe de protecție
Pentru protecția evreilor ortodocsi din Budapesta au fost înființate echipe de protecție

Un tânăr evreu a suferit răni grave la cap după ce duminică după-amiază a fost agresat cu o cazma în fața unei sinagogi din Hamburg.

Un tânăr evreu a suferit răni grave la cap după ce duminică după-amiază a fost agresat cu o cazma în fața unei sinagogi din orașul Hamburg din nordul Germaniei. Mai mulți politicieni au condamnat actul ca fiind un atac antisemit „dezgustător”.

Cum a fost atacat tânărul?

Studentul, în vârstă de 26 de ani, era pe punctul de a intra în sinagoga Hohe Weide din centrul Hamburgului, când a fost atacat de un bărbat cu echipament de camuflaj. După o lovitură de cazma în față, victima a reușit să scape de alte atacuri, iar polițiștii l-au reținut pe atacator.

Atacatorul deținea o svastică

Poliția spune că atacul are un motiv antisemit deoarece în buzunarul agresorului a fost găsită o hârtie cu o svastică desenată manual. Acest fapt a fost coroborat cu identitatea religioasă vizibilă a victimei, care purta o kippa.

Atacatorul, un tânăr de 29 de ani cu origini în Kazahstan, dar locuitor al Berlinului, a dat o „impresie extrem de confuză” în timpul arestării sale, vorbind despre spiritele care l-au îndemnat să recurgă la gest. Poliția a precizat că nu dețineau informații despre acesta. Procurorul general al Germaniei a preluat investigațiile asupra cazului din cauza posibilului fundal extremist din spatele atacului.

Evenimentul a avut loc în timp ce închinătorii din sinagogă se aflau la sărbătoarea evreiască din Sukkot. Este aproape un an de când un bărbat îmbrăcat în stil militar a încercat să intre într-o sinagogă din orașul Halle și a împușcat doi oameni.

Președintele Congresului Evreiesc Mondial, Ronald S Lauder, a spus că, în timp ce poliția a ajuns suficient de repede la fața locului pentru a opri atacatorul să rănească pe alți reprezentanți ai comunității evreiești, prezența securității nu a fost „suficientă” pentru a descuraja atacatorul, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel