Un europarlamentar șochează: Femeile ar trebui să câștige mai puțin decât bărbații

Foto: Parlamentul European
Foto: Parlamentul European

”Femeile trebuie să câștige mai puțin deoarece acestea sunt mai slabe și mai puțin inteligente”, susține sus și tare un controversat europarlamentar cu origini poloneze. 

Un controversat deputat polonez, pedepsit de două ori pentru izbucnirile sale și cunoscut pentru comentariile lui de natură rasistă, sexistă și antisemite, Janusz Korwin-Mikke, a apărat miercuri în Parlamentul European diferența de salarizare de ”inferioritate” pentru sexul feminin, comentariu ce a condus la o coliziune cu europarlamentarul spaniol socialist Iratxe García.

”Știți ce rol au ocupat femeile la Olimpiada din Grecia? Prima femeie, vă spun eu, a fost clasată pe locul 800. Știți câte femei se numără în top 100 șahiști? Am să vă spun eu: niciuna. Desigur că femeile ar trebui să câștige mai puțin decât bărbații deoarece acestea sunt mai slabe, mai mici, mai puțin inteligente”, a declarat, potrivit cotidianului El Pais polonezul Korwin-Mikke în plenul Parlamentului European.  Korwin-Mikke este europarlamentar independent din anul 2014.

[citeste si]

Referirea la lipsa femeilor din rândul jucătorilor de șah de top nu este întâmplătoare. Korwin-Mikke practică acest sport în mod regulat, dar în comentariul său ignoră complet disproporția în legătură cu numărul de practicanți, care este de doar o femeie la 14 bărbați. Unguroaica Judit Polgar a ajuns să se numere printre primele 10 în clasamentul mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel