Un episcop a criticat decizia Vaticanului privitoare la uniunea persoanelor de același sex

Un episcop a criticat decizia Vaticanului privitoare la uniunea persoanelor de același sex  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un episcop a criticat decizia Vaticanului privitoare la uniunea persoanelor de același sex / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un episcop belgian a atacat Vaticanul în urma decretului conform căruia Biserica Catolică nu va binecuvânta uniunile homosexuale.

Vaticanul a publicat o notă în care se arată clar că Biserica Catolică nu poate binecuvânta uniunile între persoanele de acelaşi sex, după ce în unele medii ecleziastice au apărut îndoieli pe această temă (vezi AICI).

Episcopul Johan Bonny a criticat Vaticanul

Episcopul de la Anvers, Johan Bonny, a scris că simte „rușine pentru Biserica mea” și „neînțelegere intelectuală și morală” după ce Papa Francisc a aprobat răspunsul „negativ” la o întrebare privitoare la autorizarea de a binecuvânta căsătoriile între persoane de același sex sindicatele. Răspunsul oficial a spus că Dumnezeu „nu binecuvântează și nu poate binecuvânta păcatul”.

Bonny, care a făcut parte dintr-un sinod al Vaticanului 2015, a spus: „Vreau să-mi cer scuze pentru toți pentru care acest lucru este dureros și de neînțeles”. Conferința episcopilor belgieni a susținut îngrijorările lui Bonny, spunând că credincioșii LGBT și familiile lor au văzut decretul Vaticanului ca fiind „extrem de dureros”. Conferința a îndemnat pe toată lumea să lucreze la „o soluție de respect, recunoaștere și integrare”.

Vaticanul susține că homosexualii trebuie tratați cu demnitate și respect, dar că sexul homosexual este „intrinsec dezordonat”. Învățătura catolică spune că căsătoria este o uniune pe tot parcursul vieții între un bărbat și o femeie, care face parte din planul lui Dumnezeu și este destinată creării unei vieți noi, precizează ABCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel